Thursday, 26 June 2008

PEMUDA BUKIT KATIL JADI SASARAN UMNO/BN DALAM SINAR HARIAN


Bertubi-tubi nama Dewan Pemuda Bukit Katil (DPPBK) di sebut oleh pemimpin-pemimpin Umno/BN dalam Sinar Harian hari ini. Nampaknya mereka takut benar kepada DPPBK. Kalau mereka tidak takut sudah pasti mereka tidak menjawab persoalan atau kenyataan yang DPPBK buat.


Sejak Sinar Harian beroperasi 2 Jun lalu, sudah banyak kali berita-berita kegiatan PAS dan kenyataan akhbar pemimpin PAS negeri di siarkan oleh akhbar ini. Sehingga ada pemimpin dan penyokong Umno yang marah-marah kepada Sinar Harian. Pemimpin dan ahli Umno ini memang takut jika mereka diusik dan 'dijolok' terutama jika usikan dan 'jolokan' kita disiarkan oleh akhbar arus perdana.

Hari ini ADUN Gadek Ghafar Atan dan Pengerusi PPP Melaka Chiw Siang Chai pula membuat kenyataan menyangkal fakta yang DPPBK nyatakan dalam blog ini iaitu Pemimpin BN cakap ikut sedap mulut.

Memang benar pemimpin BN bercakap ikut sedap mulut sebab apa yang telah dilaksanakan oleh kerajaan Pakatan Rakyat mereka nafikan. Jadi jelaslah mereka bercakap tidak berdasarkan realiti sebenar dan tidak berdasarkan fakta.

DPPBK juga 'dihentam' kerana mengadakan demonstrasi membantah kenaikan harga minyak. Untuk pengetahuan pemimpin Umno sekalian, DPPBK amat prihatin kepada masalah rakyat bawahan yang semakin tertekan dan terhimpit untuk meneruskan kehidupan lantaran kenaikan harga minyak dan barangan.

DPPBK tidak seperti pemimpin BN yang tidak merasakan kesusahan rakyat kerana semua pemimpin Umno kaya raya mendapat laba dari projek dan gaji serta elaun masing-masing. Oleh sebab itulah menteri-menteri, exco dan YB-YB Umno tidak hairan walaupun sebanyak mana pun harga minyak dinaikkan. Dah lah road tax percuma, minyak percuma, kereta percuma gaji pun puluhan ribu....apa ada hal...........fikirlah kesusahan rakyat bawahan ini wahai YAB-YAB dan YB-YB.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

sebol said...

Sinar Harian hari ni, Zaili lawan Hidhir.

PKR bela nasib nelayan.

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59