Thursday, 19 June 2008

CEMERLANG APA!!!!!!!!! RAKYAT SEMAKIN DERITA


Blog Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam di dalam Blognya meletakkan tajuk 100 HARI YANG CEMERLANG untuk salah satu postingnya. Beliau mengulas tentang pemerintahan kerajaan BN yang dibentuk selepas pilihanraya umum ke 12, 8 Mac lalu.

Saya merasa hairan dari sudut manakah Mohd Ali lihat, adakah dari sudut politik, pembangunan atau ekonomi.Di akhir posting beliau itu Mohd Ali menukilkan ayat di bawah ini :Dengan ini jelas, slogan Selamat, Aman dan Makmur yang dipelopori BN telah memberi segnefikasi yang amat bererti kepada rakyat di Negeri ini yang dikuasai dua pertiga oleh kerajaan BN.

Syabas dan tahniah kepada penyokong setia BN yang sekali lagi memberi mandat kepada kerajaan yang sedia ada (BN) untuk terus menerajui Negara ini demi masa depan kita bersama. Selamat maju jaya.Saya berasa hairan adakah Mohd Ali tidak nampak bahawa rakyat sebenarnya tidak Selamat, Aman dan Makmur.

Adakah Mohd Ali tidak sedar bahawa majoriti rakyat Semenanjung Malaysia menolak BN seperti yang dibuktikan dari keputusan PRU 12. Cuma rakyat Sabah, Sarawak sahaja yang menyelamatkan BN.

Selamatkah rakyat jika indeks jenayah seperti rogol, rompak dan sebagai terus meningkat?

Amankah rakyat jika setiap hari ada sahaja kes pembunuhan, rompakan, rogol dan sebagainya?

Makmurkah rakyat jika harga barangan keperluan saban hari naik melambung disebabkan kenaikan harga minyak?

Makmurkah negara kalau pemimpin Umno, Gerakan dan lain-lain sebagai komponen BN yang memerintah negara bercakaran sesama sendiri?

Rakyat miskin semakin bertambah, inflasi kian meruncing tetapi pada masa yang sama pemimpin terus melaksanakan projek-projek bernilai jutaan ringgit yang belum tentu memberikan manfaat kepada rakyat.Yang Selamat, Aman dan Makmur adalah Mohd Ali dan pemimpin-pemimpin BN...............

http://mutaligat.blogspot.com/

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59