Friday, 16 May 2008

SAMY VELLU SEORANG DIKTATOR


Presiden MIC yang tidak malu dan bersifat muka tembok (walaupun kalah pilihanraya lepas) terus menunjukkan kuasanya apabila mencadangkan seorang Ketua Bahagian MIC dipecat. Kesalahannya ialah mengkritik Samy Vellu.

Jelas sekali Samy memang seorang diktator yang tidak boleh dikritik. Semua yang dibuatnya betul belaka. Semua keputusannya pantang disanggah. Kalau disanggah alamat seseorang itu 'pendek umur'.

Sumber-sumber memberitahu akhbar internet Malaysiakini, bahawa CWC (Jawatankuasa Pusat MIC) sedang menimbang untuk memecat ketua bahagianKlang, Alex Thiagarasan semalam kerana membuat komen pedas terhadap Saamy yang disiarkan oleh akhbar New Straits Times.

Alex telah menggelar Samy sebagai seorang "diktator, hakim, juri dan pelaksana hukuman" dan menyalahkan presiden MIC itu di atas masalah yang wujud dalam parti itu.

Cadangan Samy untuk memecat Alex dibantah oleh naib presiden MIC Tan Sri KS Nijhar dan sebahagian CWC.

Semasa mesyuarat MIC masih berlangsung semalam Nijhar kelihatan meninggalkan bilik mesyuarat dalam keadaan tergesa-gesa dan enggan bercakap dengan pemberita.

Beliau kedengaran menjerit: "Mana boleh anda pecat orang itu? Mengapa anda begitu kejam?"

Dalam sidang akhbar tersebut, Samy enggan mengulas perkara tersebut dan sebaliknya meminta wartawan bertanya sendiri kepada Nijhar mengenai perkara tersebut.

Itulah Samy Vellu pemimpin yang perangai lebih kurang sama sahaja dengan Imam Hadhari yang masih perasan anak buah masih menyokong mereka. Bongkak, ego, tak sedar diri dan perasan menjadi 'pakaian' mereka.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59