Tuesday, 27 May 2008

ISU PULAU BATU PUTIH : BN SANGGUP GADAIKAN MARUAH NEGARA


Penolakan usul tergempar PAS tentang isu Pulau Batu Putih ditolak oleh Speaker Dewan Rakyat. Malah tidak ada seorang pun Ahli Parlimen BN yang menyokong usul ini supaya dibahaskan.Itulah rupa sebenar Ahli Parlimen BN yang langsung merasa apa-apa dengan 'kehilangan' Pulau Batu Putih yang jatuh ke tangan Singapura.


Mereka tindak hairan jika negara tergadai sekalipun asalkan mereka dapat memuaskan perut dan 'bawah perut' mereka. Sebab itulah bila Imam Hadhari 'menggadaikan' Wilayah Pembangunan Iskandar (WPI) kepada Singapura tidak seorang pun pemimpin Umno dan BN yang menentang hasrat 'kurang siuman' Imam Hadhari tersebut.

Rakyat yang mempunyai semangat patriotisme boleh menilai dan menghakimi sendiri sikap dan gelagat Ahli-Ahli Parlimen Barisan Nasional ketika usul mengenai kehilangan Pulau Batu Puteh dibentangkan di Dewan Rakyat pagi ini."Ketika saya menggunakan peraturan yang memerlukan sekurang-kurangnya 15 Ahli Parlimen bangun untuk menyokong supaya usul itu dibahaskan, ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat (PR) bangun beramai-ramai sebagai tanda sokongan.

"Malangnya, ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN), khususnya yang mewakili Umno Johor, enggan bangun untuk menyokong supaya usul itu dibahaskan. Hebat Umno Johor."Saya sangat kagum dengan semangat patriotisme mereka sehingga enggan menyokong supaya isu kehilangan Pulau Batu Puteh dibincangkan!" kata Ketua Pemuda PAS, Salahuddin Ayub yang membentangkan usul tersebut.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

mat_terab said...

yang nyata BN memang tidak ada maruah nak buat macam mana...
berputih mata la kita....

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59