Sunday, 20 April 2008

UMNO AKAN HANCUR


'Belah menanti hancur' itulah ungkapan yang digunakan oleh Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasaruddin Hassan ketika menggambarkan keadaan Umno dan BN sekarang ini.

Umno dan BN yang sedang bergolak dan berkelahi sesama mereka disebabkan kekalahan teruk pada PRU baru-baru ini akan hancur dan lenyap dari bumi ini disebabkan dasar dan cara pemerintahan mereka yang mementingkan diri dan kroni tertentu.

"Kita yakin Umno dan BN akan terus lenyap selepas ini ditambah pula dengan kejayaan Pakatan Rakyat di lima negeri yang Insya Allah akan memerintah dengan baik dan menjaga kebajikan rakyat"

"Walaupun masih dalam pantang kerajaan Pakatan Rakyat di 5 negeri ini berjaya memperkenalkan beberapa langkah yang jelas menjaga kebajikan rakyat" kata Nasaruddin.

"Di Kedah, kerajaan negeri mengisytiharkan tiket percuma untuk rakyat menonton perlawanan Kedah lawan Perak, di zaman BN memerintah tidak pernah nikmat sebegini diberikan kepada rakyat".

"Di Perak, kerajaan Pakatan Rakyat menghapuskan semua kompaun PBT yang dikeluarkan kepada rakyat sehingga ke hari MB mengangkat sumpah"

"Di Penang, kerajaan negeri menaikkan elaun guru KAFA manakala di Selangor kerajaan negeri memberikan air percuma untuk 20 meter padu percuma".

Malah katanya, semua negeri yang diperintah Pakatan Rakyat akan bercadang untuk memperkenalkan Skim Kifaalah kepada semua warga emas seperti yang telah dilaksanakan di Kelantan sejak beberapa tahun lalu.

Nasaruddin berkata demikian ketika mencapaikan ceramah anjuran PAS Kawasan Temerloh di Darul Amin Sungai Gau.

Turut berceramah bersama beliau ialah Naib Ketua Bahagian PKR Temerloh, Ahmad Nizam Abdul Hamid; ADUN Kuala Semantan, YB Tuan Syed Abdul Hamid Syed Mohammad; Yang Dipertua PAS Kawasan Temerloh, Ustaz Abdul Rahim Latif.

Beberapa pimpinan Negeri dan Kawasan serta Dewan-dewan juga turut sama memeriahkan program tersebut.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59