Wednesday, 30 April 2008

TOYOL JAWA DAN DEWA HINDU BERGADUH


Kisah Toyol Jawa bergaduh dengan Dewa Hindu.

Presiden MIC Datuk Seri S Samy Vellu meminta bekas menteri besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo supaya berhenti membuat tuduhan tidak berasas berhubung kekalahan Barisan Nasional di negeri itu dalam pilihanraya umum lalu."Beliau berkata saya telah memberi persetujuan agar kuil (di Kampung Rimba Jaya dekat Shah Alam) dirobohkan pada 15 November."Saya ingin jelaskan bahawa kuil itu telahpun dirobohkan pada pertengahan Oktober," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

"Kenapa beliau tidak sebut sayalah orangnya yang merayu kepada beliau dan perdana menteri supaya menghentikan rancangan asal untuk merobohkan kuil itu," katanya dalam laporan Bernama.Dalam satu temubual dengan Malaysiakini, Dr Mohamad Khir mendakwa Samy Vellu menelefon beliau agar bertindak terhadap kuil itu kerana ia digunakan sebagai tempat upacara penyokong Badan Bertindak Hak-hak Hindu (Hindraf).'Henti bercakap'Dr Mohamad Khir berkata Samy Vellu menelefonnya pada malam 15 November dan memberitahunya bahawa penyokong Hindraf telah menyusup masuk ke kuil itu dan ia perlu dirobohkan malam itu juga.

"Tetapi kuil itu telahpun dirobohkan dan patung-patungnya dipindahkan pada akhir Oktober."Apa lagi nak dirobohkan, dan kenapa pula saya harus minta supaya sebuah kuil, yang sudah dirobohkan, dirobohkan lagi," kata Samy Vellu.Beliau berharap Dr Mohamad Khir berhenti mencari alasan bagi kekalahan BN di Selangor.

"Permintaan saya kepada beliau ialah supaya berhenti bercakap mengenai semua ini. Marilah kita kukuhkan kembali BN," katanya.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Anonymous said...

MB PERAK YG BODOH YG GILA KUASA !
kebodohan MB perak sgt menyedihkan ! ckp pasal agama tung tang tung tang pi mai pi mai tang tu gak ! steady la JAMRY ! masuk pejabat blk dgn steady ! barapi MB PAS ! malu dia sebagai MB tp TUNGGUL KAYU .... ingat kan kebanggan yg dikecapi selepas mentadbir rupa2 nye KEMALUAN !!!! suka pula aku tgk PAS mentadbir berbagai2 cadangan bodoh2 yg diaorg buat yg pelik2 dan yg lawak2.... HIDUP PAS !

sila comment sikit ?
ini isu melibat kan ISTANA !
ada comment ka wahai ahli2 pas ??

jawapan standard : biasa la semua org melaku kan kesalahan !

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59