Wednesday, 23 April 2008

SEKOLAH JADI MEDAN PERGADUHAN


Apa lagi yang tidak dilakukan oleh murid-murid sekolah Islam Hadhari, semua kesalahan jenayah telah dilakukan bunuh, rogol, ugut, pukul, rompak, cabul dan lain-lain menjadi amalan mereka.


Bukan sahaja murid-murid lelaki yang menjadi samseng malah murid-murid perempuan turut sama menjadi lanun dan penyangak.

Terbaru seorang pelajar lelaki berusia 16 tahun cedera di muka dan badan selepas dipercayai dibelasah sekumpulan enam remaja di sebuah taman permainan kanak-kanak di Sungai Karang, di sini malam tadi.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang ACP T. Narena sagaran berkata pelajar tingkatan empat sebuah sekolah menengah di sini itu dipercayai dibelasah selepas seorang daripada suspek datang ke rumah mangsa dan mengajaknya ke taman permainan tersebut pada 9 malam tadi.

Beliau berkata sebaik tiba di taman berkenaan sekumpulan remaja yang kebanyakannya terdiri daripada pelajar sekolah yang sama terus membelasah mangsa.

``Berdasarkan siasatan awal, punca kejadian tersebut dipercayai disebabkan oleh pertengkaran kecil yang mungkin berlaku antara mangsa dan suspek di sekolah mereka,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Menurutnya mangsa yang kemudiannya pulang ke rumah dibawa ahli keluarganya ke Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk menerima rawatan sebelum membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Berikutan kes itu, katanya polis menahan tiga pelajar tingkatan empat dan lima sekolah berkenaan dan seorang remaja 17 tahun yang sudah tidak bersekolah bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59