Sunday, 6 April 2008

PAK LAH BEBAL, TUDUH SABOTAJ AHLI PUNCA UMNO KALAH


Presiden Umno, Imam Hadhari Wal Badawi semakin celaru dan bebal apabila menyalahkan ahli-ahli Umno yang dituduh mensabotaj Umno menyebabkan BN kalah pada PRU 12 yang lalu.

Beliau langsung tidak mahu mengakui kelemahan dan kelembikan beliau yang menyebabkan Umno tersembam dan tersungkur. Untuk menutup kelemahan itu beliau menyalahkan ahli-ahli Umno pula.

Inilah pemimpin yang tidak berjiwa besar dan tidak mahu mengakui kelemahan sendiri. Berbeza dari Koh Tsu Kon, Ong Ka Ting dan lain-lain yang sekurang-kurangnya mereka menolak untuk dilantik sebagai menteri kerana bertanggungjawab dengan kekalahan parti mereka.

Tetapi Imam Hadhari tidak sedemikian, dengan muka yang 'toye' dan tidak bermaya, beliau menuding jari kepada ahli-ahlinya sendiri dalam sidang akhbar hari ini.

Pemimpin seumpama ini diwajar disokong dan diangkat kerana jiwanya kecil dan tidak berani untuk mengakui kesilapan. Malah pemimpin lembik ini mempetaruhkan negara dan rakyat dengan terus ingin berkuasa sedangkan diri sendiri sudah tidak berupaya lagi.

Kini sudah sampai masanya semua pemimpin dan ahli-ahli Umno bangkit mendesak pemimpin lembik ini berundur sebelum negara kita hancur.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59