Tuesday, 22 April 2008

KALAU DAH MEMANG PENGECUT MENGAKU SAJALAH NAJIB


Timbalan Perdana Menteri, Najib Altantuya menafikan dakwaan Dr Mahathir bahawa beliau seorang yang pengecut tidak berani mendedahkan sebab sebenar kekalahan Barisan Nasional pada pilihan raya lepas.

Najib berkata "Ia bukan masalah `Mr Yes Man atau tak berani atau takut sebab saya berpegang kepada prinsip bahawa cara yang terbaik ialah penyerahan kuasa secara tersusun, cara yang terhormat. Itu yang akan memberi makna dan menentukan kepentingan parti tidak terjejas.

Sekali lagi Najib memperlihatkan sikap berhati-hatinya agar cita-cita untuk menjadi Perdana Menteri menjadi kenyataan.

Semua orang tahu Najib terpaksa menunjukkan sikap yang lunak dan setia kepada Pak Lah kerana Najib sendiri penuh dengan masalah dan beliau didakwa juga mempunyai skandal yang dahsyat.

Isu siapa yang membunuh Altantuya, isu kapal selam dan lain-lain benar-benar menjadi mimpi ngeri kepada Najib yang sebenarnya membuak-buak dalam jiwanya tak sabar-sabar menanti hari bahagia menduduki kerusi empuk Perdana Menteri.

Samada sempat atau tidak Najib menjadi Perdana Menteri belum dapat ditentukan.

Apakah beliau akan kempunan kerana di pecat Imam Hadhari ataupun kerusi beliau di'ragut' Anwar yang mendakwa seramai 38 Ahli Parlimen BN akan menyeberang kepada Pakatan Rakyat dan kerajaan baru akan ditubuhkan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59