Wednesday, 12 March 2008

ORANG MELAYU MELAKA LEMBAP


Di saat Orang Cina dan India seluruh negara menolak BN pada PRU 12 baru-baru ini, Orang Melayu masih ketinggalan ke belakang apabila terus memberikan undi kepada BN yang jelas zalim, lemah dan mementingkan diri.

Kita pun tidak tahu apa yang bermain di fikiran Orang Melayu Melaka yang mengundi BN. Walaupun dihidangkan dengan fakta penyelewengan, kesesatan Islam Hadhari dan sebagainya mereka masih terpedaya dengan gula-gula pemimpin BN.

Bila lah agaknya mereka ingin menjejak langkah kawan-kawan mereka di Johor dan Negeri Sembilan yang mula sedar apabila masing-masing memperolehi 2 dan 1 kerusi PAS di DUN.

Apakah orang Melaka ingin menunggu legenda Hang Tuah (yang tidak dipastikan kesahihannya) bangkit hidup semula dan menasihatkan mereka supaya 'bertaubat'.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Anak Muda NS said...

Renungan untuk penyokong PAS & PKR di negeri selatan
Sebelum kita menyalahkan orang lain, cerminlah diri kita sendiri. Apakah kelemahan yang ada pada PAS dan PKR di negeri-negeri selatan tanahair yang menyebabkan pencapaian PAS dan PKR di Negeri Sembilan, Melaka dan Johor tidak begitu memberangsangkan dalam Pilihanraya Umum ke 12 yang lalu.

Ulasan lanjut di http://amkns.blogspot.com/2008/03/renungan-untuk-penyokong-pas-pkr-di.html

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59