Monday, 17 March 2008

GEMPAR ; SEMUA DOKUMEN DALAM BILIK MENTERI BESAR DAN EXCO KEDAH HILANG


Terbukti bahawa Bekas MB dan Exco-exco Kerajaan Negeri Kedah penggal lalu amat takut dan gusar dengan tindakan yang mungkin diambil ke atas mereka.

Kegusaran ini terbukti apabila semua dokumen di dalam bilik MB dan Exco-Exco Kedah hilang semasa MB dan Exco-Exco baru memasuki pejabatnya semalam.

Diberitakan tidak ada sehelai kertas pun yang tinggal di dalam bilik mereka. Apa sebabnya semua dokumen ini hilang. Jawapannya sudah tentu dapat difikirkan oleh Tuan-tuan dan puan-puan.

Laman web Kelantankini yang dipetik dari Web Tranungkite melaporkan berita di bawah :

MENGEJUTKAN! Itulah yang berlaku kepada pejabat Menteri Besar dan anggota Exco Kerajaan Negeri Kedah apabila semua dokumen rasmi didapati hilang ketika mereka memasuki pejabat masing-masing, hari ini.

Menteri Besar, Ustaz Azizan Abdul Razak yang enggan membuat sebarang tuduhan berkata, insiden berkenaan akan disiasat dan satu laporan polis akan dibuat, demikian menurut laporan The Star Online hari ini.

Ustaz Azizan mengarahkan anggota Exco kerajaan negeri, Phahrolrazi Zawawi untuk menyiasat kes kehilangan dokumen tersebut.

"Saya tidak mahu menuduh sesiapa tanpa sebarang bukti." kata Ustaz Azizan.
Phahrolrazi pula berkata "Tidak ada sehelai kertas pun di dalam kesemua pejabat. Ini satu perkara yang serius kerana semua dokumen-dokumen tersebut adalah hakmilik Ahli majlis mesyuarat dan bukan milik peribadi".


Beliau menambah: "Kami sedang menyoal siasat pegawai-pegawai kerajaan yang bertugas. Tiada siapa yang berhak untuk meindahkan sebarang dokumen kerajaan tanpa kebenaran".
Katanya insiden berkenaan sangat memeranjatkan kerana semua bekas Exco tidak berhak memasuki bangunan pejabat kerajaan tanpa kebenaran.


"Tidak ada sehelai kertas pun di dalam kesemua pejabat. Ini satu perkara yang serius kerana semua dokumen-dokumen tersebut adalah hakmilik Ahli majlis mesyuarat dan bukan milik peribadi.

"Kami memerlukan minit mesyuarat untuk memeriksa perkembangan projek2 dan pelbagai urusan lain yang telah dibincangkan di dalam mesyuarat Exco sebelum ini," sambung Phahrolrazi.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59