Tuesday, 25 March 2008

DERIH TERUS BERLAKON, PERMAINKAN SULTAN DAN RAKYAT TERENGGANU


Bekas menteri besar Terengganu itu sekali lagi memohon keampunan daripada Sultan Terengganu di atas segala kesilapan yang telah menimbul kemurkaan baginda.

Beliau bagaimanapun tidak menerangkan lebih lanjut mengenai perkara tersebut.Pada masa yang sama, beliau juga mempertikaikan pelantikan Datuk Ahmad Said, dengan sokongan istana, sebagai menteri besar yang baru.

Sekali pohon ampun sekali pertikai keputusan Sultan, mana satu yang betul?

Ahmad yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kijal, memulakan tugasnya sebagai menteri besar mulai hari ini.Idris yang juga pengerusi badan perhubungan Umno Terengganu berkata, sebelum ini, beliau juga telah mengadap sultan, yang juga Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, pada 23 Februari lalu dan telah memohon keampunan baginda.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di sebuah hotel di Subang petang ini, Idris berkata, beliau sepatutnya menghadap baginda sekali lagi pada 9 Mac lalu, tetapi ia tidak menjadi kenyataan.
Tanggal itu sehari selepas berlangsungnya pilihanraya umum yang menyaksikan BN kembali mempertahankan Terengganu dengan memenangi 24 daripada 32 kerusi Dewan Undangan Negeri.

INILAH KAKI PUTAR ALAM, KALAU DENGAN SULTAN PUN DIA HENDAK TIPU DAN PERMAINKAN APATAH LAGI DENGAN RAKYAT JELATA.

ITU SEBABNYA HABIS PROJEK DI TERENGGANU DIBOLOT OLEH PATRICK BADAWI DAN JE (JUSOH ENTERPRISE).

RAKYAT TERENGGANU MESTI MENGAMBIL IKTIBAR DARI ISU INI. JANGAN LAGI MENGUNDI BN PADA LAIN KALI.

BIAR BERAPA RATUS RIBU PENGUNDI LUAR DIPUNGGAH KE TERENGGANU, KALAU RAKYAT 80 % MENOLAK BN SUDAH TENTU BN AKAN TERSUNGKUR.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59