Wednesday, 12 March 2008

DERIH PUCAT LESI, SHAHIDAN PUCAT GIGI


Walaupun kedua-dua berjaya mempertahankan kemenangan Umno/BN dalam di negeri masing-masing pada PRU 12 Sabtu lalu, kedua-dua MB bagi Perlis dan Terengganu mungkin menjadi mantan MB kerana ada desas-desus bahawa kedua-duanya akan diketepikan kerana tidak mendapat perkenan Sultan.

Sehingga ke hari ini kedua-dua mereka Derih Jusoh dan Shahidan Qossim sehingga kini masih tidak mengangkat sumpah sebagai MB sedangkan negeri-negeri lain telah melangsungkan upacara tersebut.

Di fahamkan kedua-dua mereka yang menang bergaya pada PRU 12 ini (walaupun mungkin dengan pertolongan pengundi hantu) sedang resah gelisah kerana dikatakan tidak disenangi oleh ahli-ahli Umno dan pihak istana.

Di Perlis kem Radzi yang menjadi seteru Shahidan sejak sekian lama mencadangkan nama adinda Sultan Perlis iaitu Dato' Syed Razlan Jamalullail untuk menjawat jawatan tersebut.

Manakala di Terengganu ada 2 nama lain yang disebut-sebut menjadi saingan Derih iaitu ADUN Ajil Rosol Wahid dan ADUN Kijal Ahmad Said.

Jadi sekarang ini kedua-dua pemimpin yang terkenal suka bercakap besar ini sedang pucat lesi dan pucat gigi.

Mungkin inilah balasannya apabila menang dengan cara yang tidak diHALALkan agama dan demokrasi.

Jangan kamu sangka kamu akan berkuasa selama-lamanya. Walaupun menang dikerusi masing-masing belum tentu kamu akan dilantik semula untuk menjadi orang paling berkuasa di negeri masing-masing.

HIDUP SULTAN DAN RAKYAT

ALLAHU AKHBAR

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59