Wednesday, 27 February 2008

PAS MELAKA AKAN BUAT KEJUTAN BESAR


PAS Melaka akan membuat kejutan besar pada pilihanraya umum kali ini. Menurut sumber dalaman parti setakat ini PAS Melaka yakin memenangi sekurang-kurangnya 6 DUN dari 13 DUN yang ditandingi PAS.

Jurucakap PAS Melaka yang enggan disiarkan namanya memberitahu beberapa DUN yang sedang menjadi kawasan hitam bagi Umno dilihat amat berpotensi untuk dimenangi oleh PAS.

Beliau bagaimanapun enggan menamakan DUN-DUN yang akan dimenangi oleh PAS.

"Kita tunggu dan lihat sahaja nanti pada 8 Mac, rakyat sekarang ini sebenarnya tidak sabar-sabar untuk mengajar BN yang angkuh dan zalim ini" kata beliau.

Ditanya kenapa rakyat membuat protes senyap beliau menjelaskan isu kenaikan harga minyak, harga barang dan peningkatan kes jenayah, gejala sosial, songlap duit, kronisme dan sebagainya sebenarnya menjadi pemangkin kepada protes senyap ini.

Selain itu pergolakan dalaman Umno juga hebat sekarang ini, walaupun ianya nampak reda tetapi riaknya belum berakhir. Beberapa tempat seperti di DUN Durian Tunggal, Telok Mas, Taboh Naning, Bukit Baru dan Ayer Molek 'pemberontakan senyap' masih berterusan dan ianya akan diterjemahkan pada hari mengundi.

PAS Melaka bertanding di 1 kerusi Parlimen iaitu Masjid Tanah dan 13 DUN iaitu Kuala Linggi, Lendu, Tanjung Bidara, Taboh Naning, Asahan, Durian Tunggal, Pantai Kundor,Ayer Molek, Bukit Baru, Telok Mas, Merlimau, Serkam dan Sungai Rambai. Pemerhati politik menjangkakan PAS mampu menawan 2 dari 13 DUN tersebut.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Anonymous said...

jgn konfiden sgt beb.. Usaha dan doa perlu diteruskan. Tapi jika jadi nyata ia selaras dengan Moto BN Melaka 'Bersama Mencipta Sejarah'

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59