Friday, 4 January 2008

PILIHANRAYA DAH DEKAT : 'SANTA KLAUS' MULA JANJIKAN HABUAN


Sebagaimana masa-masa lampau setiap kali menjelang pilihanraya samada pilihanraya umum atau kecil, maka berduyun-duyun 'Santa Klaus' membawa habuan kepada rakyat. Habuan ini samada sudah tersedia di hadapan mata seperti duit, kain batik, jalanraya, longkang ataupun habuan berbentuk janji-janji manis.

'Santa Klaus' ini pula akan diketuai oleh bapak segala 'Santa Klaus' atau anak beranak 'Santa Klaus'.

Semalam 'Santa Klaus' nombot dua negara mula menjanjikan pelbagai habuan dunia kepada rakyat Kelantan. Santa Klaus ini menganggap rakyat Kelantan sama seperti rakyat negeri lain yang mudah termakan dengan janji-janjinya. Sedangkan janji-janji 'Santa Klaus' ini di Pengkalan Pasir dulupun masih banyak yang tidak dikotakan lagi.

Macam-macam yang 'Santa Klaus' ini janjikan, pembangunan seiring dengan negeri lainlah, anjakan paradigmalah dan macam-macam lagi.

'Santa Klaus' nombor dua ini berkata demikian ketika berucap pada Majlis Perhimpunan Pemimpin Masyarakat anjuran Majlis Kemajuan Kelantan (MKK) di Kompleks Yayasan Kemiskinan Kelantan (YKK) Peringat dekat Kota Bharu semalam.

Turut hadir isteri 'Santa Klaus'; Pengerusi MKK yang juga 'Santa Klaus' Kelantan, Annuar Musaxx dan anak beranak yang bergelar 'Santa Klaus' kecil.

Yang peliknya 'Santa Klaus' ini begitu dengki melihat PAS berjaya memerintah Kelantan selama 18 tahun tetapi tidak berbuat apa-apa apabila Pulau Pinang terus di'takluk' oleh orang lain walaupun Umno mempunyai jumlah kerusi majoriti di Pulau Pinang.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59