Wednesday, 2 January 2008

NASIB MENTERI JALANG DITENTUKAN PETANG INIMajlis Presiden MCA, Badan tertinggi dalam MCA akan menentukan nasib menteri jalang, Soi Lek samada akan dipecat dari semua jawatan dalam MCA atau sebaliknya.

Mesyuarat yang akan berlangsung pada jam 5 petang di Pejabat MCA itu akan dipengerusikan oleh Presiden MCA, Ong Ka Ting.

Pemerhati politik berpendapat MCA tidak mempunyai pilihan lain selain dari memecat Si Jalang itu demi untuk menyelamatkan MCA, BN dan Islam Hadhari.

Andainya MCA tidak memecat Soi Lek Si Jalang maka, jelaslah bahawa MCA juga diketuai oleh Jalang-jalang seperti Soi Lek. Kita tunggu dan lihat nanti.

Sementara itu Ketua Jalang, Soi Lek dan 60 orang 'jalang-jalang' sedang bermesyuarat di Pejabat Soi Lek bagi menentukan langkah seterusnya yang perlu Soi Lek lakukan demi untuk menyelamatkan karier politiknya.

Di fahamkan 60 orang 'jalang-jalang' tersebut adalah pemimpin-pemimpin MCA Johor yang tetap memberikan sokongan kepada Ketua Jalang Soi Lek walaupun jelas beliau adalah Jalang sejalang-jalangnya. Memang semuanya tiada maruah dan harga diri.

Menteri Jalang itu Chua Soi Lek semalam mengaku bahawa beliau adalah individu dalam video yang menunjukkan seorang lelaki sedang melakukan hubungan seks dengan seorang wanita dalam bilik sebuah hotel.

Chua, 60, yang juga Naib Presiden MCA membuat pengakuan tersebut dalam satu sidang akhbar di kawasan Parlimennya di Labis Johor.

Bagaimanapun, katanya, beliau tidak meletakkan jawatan sebagai Menteri Kesihatan dan menyerahkan kepada Perdana Menteri untuk menentukan kedudukannya dalam kabinet.

Chua juga berkata, beliau akan terus menjalankan tugasnya sebagai seorang menteri dan naib presiden parti.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59