Monday, 14 January 2008

MALAYSIA NEGARA ISLAM BERJAYA TEKAN ISLAM


Kerajaan Sepanyol menganggap Malaysia adalah sebuah negara Islam berjaya, dihuni oleh masyarakat pelbagai kaum dengan mengamalkan kaedah pemerintahan demokrasi yang harus dicontohi oleh negara-negara lain di dunia.

Di atas kejayaan Malaysia itu, Perdana Menteri, Imam Al Hadhari Wal Badawi telah dijemput untuk berkongsi dan bertukar-tukar pandangan mengenai bagaimana untuk mengurangkan jurang kesalahan fahaman antara kaum dan agama serta dalam konteks yang lebih luas lagi antara dunia Islam dan Barat pada Forum Tahunan Pertama Perikatan Ketamadunan di ibu kota Sepanyol di sini Selasa ini.

Begitulah laporan berita Utusan Meloya muka depan hari ini.

PADA HAKIKATNYA JIKA SESEBUAH NEGARA UMAT ISLAM ITU DIPUJI OLEH NEGARA BUKAN ISLAM TENTANG PELAKSANAAN ISLAM MAKA SUDAH TENTU ADA YANG TIDAK KENA, KERANA DI DALAM AL-QURAN SENDIRI ALLAH MENYATAKAN BAHAWA ORANG YAHUDI DAN NASARA TIDAK AKAN REDHA KEPADA ISLAM SELAGI ORANG ISLAM TIDAK MENGIKUT 'MILLAH' (CARA HIDUP/AGAMA) MEREKA.

MAKA JANGANLAH IMAM HADHARI DAN KUNCU-KUNCUNYA GEMBIRA DENGAN PUJIAN DAN SANJUNGAN INI. MARI KITA MUHASABAH DIRI KITA DAN PEMIMPIN KITA TENTANG HAL INI.

MALAH DENGAN KEADAAN NEGARA YANG KESELAMATAN RAKYAT KIAN TERGUGAT; KOS HIDUP SEMAKIN TINGGI AKIBAT KENAIKAN HARGA BARANGAN; TINDAKAN KERAJAAN TERHADAP RAKYAT SEMAKIN ZALIM (ISA- TAHANAN TANPA BICARA); SISTEM KEHAKIMAN YANG HANCUR; PEMIMPIN YANG TIDAK BERMORAL DAN SEBAGAINYA ADAKAH KITA MASIH TERMAKAN DENGAN GULA-GULA DAN KELENGTONG PEMIMPIN ISLAM HADHARI INI.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59