Monday, 21 January 2008

KAMI BUKTIKAN DI KELANTAN DAN TERENGGANUAkhbar Utusan Meloya melalui ruangan kartun Senyum Kambing cuba memperlekehkan manifesto PAS tentang negara kebajikan. Senyum Kambing berkata cakap senanglah. Tetapi mereka lupa bahawa PAS membuktikannya di Kelantan

Dalam manifesto PRU 12 PAS menawarkan pendidikan percuma dan banyak lagi tawaran yang betul-betul memberikan kebajikan maksima kepada rakyat.

Oleh kerana BN tidak mampu melakukannya disebabkan sikap BOROS dan PELAHAP mereka, BN merasakan PAS tidak mampu menunaikan janji manifesto itu. Sedangkan PAS telah membuktikannya di Kelantan apabila berjaya menjalankan pelbagai skim yang jelas memberikan kesejahteraan kepada rakyat antara Skim Takaful Kifaalah dan lain-lain.

Walaupun sumber kewangan kerajaan negeri terhad akibat diskriminasi kerajaan Pusat, PAS masih mampu memerintah Kelantan dan memberikan kebajikan yang jauh lebih baik berbanding negeri yang diperintah BN.

NAK TAHU PAS MAMPU ATAU TIDAK SILA BERIKAN UNDI ANDA KEPADA PAS DAN BA PADA PILIHANRAYA AKAN DATANG.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Anonymous said...

saya ada dengar yang PAS ada memberi biasiswa kpd anak2 kelantan dari dulu hingga kini sedangkan negeri lain yg diperintah oleh BN tak buat cam tu. betul ke?

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59