Sunday, 13 January 2008

IMAM HADHARI MELAMPAUBukanmain sedap lagi Imam Al Hadharu Abdullah Ahmad Badawi mengingatkan rakyat, katanya jangan sesekali memperjudikan diri dan masa depan negara dengan mengundi pembangkang pada pilihan raya umum akan datang.

"Cakap ikut sedap mulut je, Imam Hadhari ini" kata Khiru Che Salleh, seorang penduduk Taman Merdeka.

Imam Hadhari juga menambah lagi dengan berkata, rakyat perlu membuat keputusan yang betul kerana pemilihan kerajaan bergantung kepada parti yang terbukti berjaya menjamin pembangunan dan kestabilan negara.

Imam Hadhari berkata demikian seperti yang dilaporkan oleh media pengampu hari ini.

Kenyataan Imam Hadhari ini disifatkan melampau kerana mengugut rakyat supaya tidak mengundi pembangkang. Inikah standard Perdana Menteri kita?

Beliau tidak sedar bahawa sekarang rakyat berada dalam keadaan yang amat tenat, dengan seribu satu masalah yang gagal diselesaikan oleh kerajaan Hadharinya. Kehidupan rakyat makin terhimpit dengan kenaikan harga barangan; keselamatan rakyat yang tidak terjamin indeks jenayah meningkat dari sehari ke sehari;maksiat berleluasa; pemimpin Hadhari yang tidak ada harga diri dan moral rendah; kezaliman kerajaan terus menghantui rakyat dan bermacam-macam lagi perkara yang amat menekan rakyat.

Jangan Imam Hadhari cuba berselindung lagi kerana rakyat sekarang sudah cerdik dan boleh berfikir secara waras. Insya Allah kalaupun Imam Hadhari menang di Kepala Batas kemungkinan besar beliau akan menjadi KETUA PEMBANGKANG sahaja. Pada masa itu baru Imam Hadhari tau langit tinggi atau rendah.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59