Monday, 21 January 2008

DURIAN RUNTUH UNTUK KAWAN KITA ORANG INDIA


Tidak semena-mena Imam Hadhari mengumumkan bahawa Hari Perayaan Thaipusam kini hari cuti umum bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya mulai sambutan perayaannya tahun ini Rabu depan - 23 Januari.

Menurut beliau, kerajaan membuat keputusan itu sebagai menghormati permintaan masyarakat India dan penganut agama Hindu.

Mengapa baru sekarang Imam Hadhari hendak menghormati orang India mengapa tidak diberikan cuti dari dahulu lagi. Jelas pemberian cuti ada udang disebalik mee. Mungkin Imam Hadhari mula takut dengan penentangan jelas orang India terhadap kerajaan apabila berbondong-bondong Orang India menyertai Kelab Penyokong PAS seluruh negara dan juga menyeberang menyertai Parti KeADILan Rakyat (PKR).

Jelas sekali kesan Demonstrasi Hindraf dan kebangkitan orang India mencemaskan Imam Hadhari. Dari itu kepada kawan-kawan kita Orang India jangan takut mari kita berganding bahu bangkit menentang BN bagi memastikan hak dan kebajikan kita tanpa mengira agama dan kaum di kembalikan oleh kerajaan zalim BN.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59