Saturday, 15 December 2007

PAK LAH BONGKAK GILA KUASA


ISA jelas dan nyata bertentangan dengan Islam kerana menghukum tanpa bicara, sebagaimana jelas dan nyata haramnya daging babi.

Apabila Pak Lah kata "beliau tidak rasa bersalah dan juga bersedih menjatuhkan hukuman ISA kepada siapa sahaja" samalah seperti beliau berkata "beliau tak rasa bersalah untuk memakan babi" atau "beliau berkata tak rasa bersalah gosok bahu bukan mahram malah lebih daripada itu pun tak apa.


Tranungkite


PROGRAM JOM TURUN PADANG DI UPU TAMAN TUN RAHAH


Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil meneruskan program siri Jom Turun Padang (JTP) di DUN Bukit Baru pagi ini. Program yang dijalankan di Peti Undi Taman Tun Rahah itu telah mendapat sambutan yang di luar dugaan.

Seramai 20 orang petugas terdiri dari ahli Pemuda dan UPU terbabit telah sama-sama mengedarkan risalah di seluruh pelusuk Peti Undi tersebut.

Kira-kira 400 set risalah telah diedarkan di keseluruhan lokaliti.

Turut sama dalam program pagi tadi ialah Yang Dipertua PAS Kawasan, Hj Bakrin Sidek; Setiausaha PAS Kawasan, Hj Salamat Aman; Ketua Penerangan PAS Kawasan, Khirul Che Salleh serta ahli Pemuda dan penduduk setempat.

Peti Undi Taman Tun Rahah ialah peti undi baru yang diujudkan oleh SPR baru-baru ini. Ianya adalah pecahan kepada Peti Undi Bukit Katil.


JANGAN LUPA HIMPUNAN GEGAU MELAKA DAN HIMPUNAN PEMUDA ESOK


Kepada seluruh ahli dan penyokong PAS diingatkan agar turun beramai-ramai ke program himpunan Gegau Melaka dan Himpunan Pemuda esok.

Program akan bermula pada jam 8.00 pagi hingga 5 petang dimulakan dengan Himpunan Gegau jentera pilihanraya negeri dan diikuti Himpunan Pemuda pada sebelah petangnya.

Kedua-dua program tersebut dijalankan di tempat yang sama iaitu Balai Islam Telok Mas.

Tuan Guru Presiden PAS akan menyampaikan amanat kepada seluruh rakyat negeri Melaka.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59