Sunday, 23 September 2007

SETIAUSAHA PAS KAWASAN PATAH TANGAN


Setiausaha PAS Kawasan Bukit Katil, Hj Salamat Aman baru-baru ini cedera patah tangan selepas terjatuh dirumahnya. Kecederaannya itu agak serius kerana tangannya patah di dua tempat.
Beliau dirawat di Hospital Pantai beberapa hari. Kini beliau telah dibenarkan pulang ke rumahnya di Kg Bukit Sama Tahu, Bukit Katil. Beberapa pimpinan PAS Negeri dan kawasan telah melawat beliau.

Semoga beliau cepat sembuh.


KERAJAAN MELAKA TAK SERIUS TANGANI RASUAH
Kerajaan Melaka jelas tidak serius menagani rasuah apabila tidak melayan seorang pemuda yang menghantar memo mengenai rasuah kepada Ketua Menteri baru-baru ini. Pemuda tersebut, Zainuddin Hashim, 26 yang cuba myerahkan memo kepada Ketua Menteri yang dilayan di hadapan tanggga Pejabat Kerjaan Negeri, malah ianya hanya diterima oleh pegawai Ali Rustam sahaja.
Ini amat berbeza dengan kerajaan negeri lain seperti Kelantan dan Pahang yang memberikan penghormatan kepada Zainuddin.
Nampaknya kerajaan negeri memang suka kepada rasuah sebab itu mereka benci kepada orang yang membenci rasuah seperi Zainuddin.
Pemuda tersebut baru-baru mengelilingi Malaysia bagi berjumpa dengan semua Menteri Besar dan Ketua Menteri untuk menyerahkan memo rasuah GERAK.


KERAJAAN MELAKA LEBURKAN DUIT RAKYAT


Dalam laporan media baru-baru ini, agensi kerajaan Melaka dilaporkan menjual PKNM 2 buah syarikat miliknya iaitu AKCR dijual pada harga RM6.7 juta sedangkan harga di pasaran RM15.8 juta manakala TBBR dijual pada RM6 juta sedangkan harga pasaran RM7.12 juta.

Jumlah kerugian ialah RM10.22. Sekali lagi duit rakyat lebur begitu sahaja kerana kelemahan dan kedunguan kerajaan negeri pimpinan BN Islam Hadhari.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59