Friday, 10 August 2007

CERAMAH TERDEKAT DI KAWASAN JASIN


PENCERAMAH : USTAZ NASARUDIN HASAN TANTAWI (TIMB.KETUA PEMUDA PAS PUSAT)
TEMPAT : PARIT PERAWAS, SG RAMBAI MELAKA
TARIKH : 10 OGOS 2007
HARI : JUMAAT
MASA : 9:00 MALAM


HI-TEA BERSAMA HJ MAT SABU (NAIB PRESIDEN PAS PUSAT)
TEMPAT : KOMPLEKS PAS KAWASAN JASIN (KOMPAJ)
TARIKH : 11 OGOS 2007
HARI : SABTU
MASA : 5:00 PETANG


CERAMAH UMUM HJ MAT SABU
TEMPAT : AIR MERBAU
TARIKH : 11 OGOS 2007
HARI : SABTU
MASA : 9:00 MALAM


CERAMAH UMUM EZAM MOHD NOOR & USTAZ KAMARUDIN BIN HJ SIDEK
TEMPAT : MARKAS PAS TEDONG, MELAKA
TARIKH : 12 OGOS 2007
HARI : AHAD
MASA : 9:00 MALAM


NAJIB YANG SEPATUTNYA UNDUR DULU


Media melaporkan bahawa Najib Tun Razak menasihatkan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang tidak sanggup berjuang untuk kesejahteraan rakyat agar tidak lagi menawarkan diri menjadi wakil rakyat.

Timbalan Perdana Menteri berkata, jawatan ADUN dan panggilan ‘YB’ (Yang Berhormat) bukan hanya sekadar panggilan glamor tetapi sebaliknya diiringi tanggungjawab yang berat dalam memperjuangkan kepentingan rakyat.

Sedarkah Najib sepatutnya beliaulah mengundurkan diri terlebih dahulu kerana Najib sendiri sudah hilang kredibiliti akibat berbagai kontroversi yang mengaitkan beliau dengan kes Altantuya, komisen kapal selam dan lain-lain.

Kontroversi beliau ini sebenarnya lebih besar dari isu-isu kelemahan dan ketidaksanggupan wakil rakyat untuk berjuang.


SERUAN NAJIB INI ADALAH IBARAT KETAM MENGAJAR ANAK BERJALAN BETUL


RAFIDAH TAK PERLU AJAR TOK GURU


KOTA BARU: Rafidah semalam mengkritik dengan menyatakan bahawa Kerajaan negeri pimpinan PAS perlu menghentikan tindakan cuba "membunuh" budaya Kelantan dengan menyekat budaya itu daripada diperkenalkan kepada umum, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Rafidah Aziz.

Beliau berkata budaya Kelantan yang antaranya dikenali di seluruh dunia seperti tarian Mak Yong dan Wayang Kulit, tidak seharusnya dibiarkan pupus kerana ia merupakan identiti rakyat negeri itu.

Rafidah yang juga Ketua Wanita Umno, berkata langkah kerajaan negeri yang menyekat kesenian budaya itu daripada berkembang dianggap tidak wajar kerana budaya mencerminkan cara kehidupan rakyat Kelantan.

"PAS perlu faham untuk membezakannya kerana budaya dan agama adalah berbeza. Budaya adalah cara kehidupan kita manakala agama adalah kepercayaan kita.

"Malahan jika kita lihat, orang Islam di negara China mempunyai budaya mereka sendiri, termasuk orang Islam di Arab, Mesir dan India.

"Mereka juga mengekalkan budaya mereka sedangkan Islam telah menapak di negara-negara itu jauh lebih lama berbanding di negara kita," katanya pada majlis penyampaian dermasiswa untuk 400 pelajar sekolah menengah di negeri ini di sini hari ini.

Kerajaan Kelantan melarang sebarang persembahan Mak Yong, Wayang Kulit dan Menora dibuat di tempat terbuka kerana ia dianggap bercanggah dengan akidah Islam.

P/S : Kalau setakat berhujah dengan akal tak payah bercakap lah wahai Mak Dah oooi sebab Hukum Agama mesti dipatuhi bukan pakai nafsu dan akal. Makin banyak Mak Dah bercakap makin terserlahlah kejahilan kamu wahai Mak Dah.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59