Saturday, 28 July 2007

PAHLAWAN MELAYU YANG MELARIKAN ANAK RAJAAdakah anda masih ingat seorang 'pahlawan' melayu' yang berani melarikan anak raja. Kalaulah kejadian berlaku dizaman dahulu, sudah tentu 'pahlawan melayu' itu akan dihukum bunuh. Tetapi oleh kerana ianya berlaku di zaman moden maka 'pahlwan melayu' itu selamat dan masih bernyawa.

Sehari dua ini 'pahlawan melayu' menunjukkan taringnya semula dengan membuat laporan Polis mendakwa seorang aktivis blog menghina Yang Dipertua Agong dan Islam.

Pahlawan melayu ini agaknya ingin mencari populariti. Oleh kerana pahlawan melayu ini tersilap orang maka sekarang ini terpaksa pahlawan melayu ini bersilat sakan menepis serangan anak Raja Bugis yang dikacaunya.

Gambar ihsan Lansms


GANI PEMBELA RASUAH?Setiap kali 'jerung'didakwa dengan rasuah maka beliau akan tampil mempertahankannya. Dengan membuat kenyataan ringkas, maka 'bersih'lah orang yang 'jerung-jerung' tersebut. Itulah Gani Patail Peguam Negara yang sememangnya dikatakan bermasalah.

Beliau memang seorang yang terkenal berikutan 'aksi'nya dalam drama perbicaaan Dato' Seri Anwar Ibrahim dulu.

Semalam beliau sekali lagi tampil 'menyelamatkan' dua lagi 'jerung' iaitu Musa Hassan dan Zulkipli Mohd Nor. Samada kedua-duanya memang bersalah atau bersih hanyalah Allah sahaja yang tahu.

Musa dan Zul kamu jangan berasa gembira kerana jika benar kamu bersalah MAHKAMAH ALLAH akan membicarakan kamu nanti.

Gani yang sepatutnya merupakan penjaga negara dan rakyat dari segi mendakwa pesalah dan penjahat, sekarang ini dilihat seolah-olah menjadi pembela kepada orang yang dituduh dan didakwa.

INILAH CERITA HINDUSTAN SEBENARNYA.


BERCUTI DAN BERGEMBIRA DALAM TANGISAN RAKYATSUBANG – Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan isteri, Datin Seri Jeanne Abdullah selamat tiba di tanah air selepas bercuti selama 10 hari di Melbourne, Australia.

Beliau bercuti dan bergembiran ketikaa rakyat berduka dengan peristiwa sedih nahas Nuri dan dan lain-lain. Apakah beliau seorang Perdana Menteri yang bertanggungjawab.

Kepulangan Abdullah disambut oleh Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri, Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad.

Pesawat khas yang membawa Abdullah dan isteri mendarat pada pukul 6.45 petang di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di sini.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59