Thursday, 28 June 2007

PETRONAS UNTUNG BESAR, MINYAK TETAP TIDAK DITURUNKAN HARGA, RAKYAT SENGSARA


Harga minyak mentah yang lebih tinggi telah melonjakkan keuntungan sebelum cukai Petronas ke paras rekod tertinggi RM76.3 bilion bagi tahun kewangan berakhir 31 Mac 2007 – naik 9.9 peratus daripada RM69.4 bilion yang dicatatkan dalam tempoh yang sama 2006, kata Presidennya Tan Sri Hassan Marican hari ini.

Katanya perolehan perbadanan minyak nasional itu meningkat 10 peratus kepada RM184.1 bilion daripada RM167.4 bilion sebelum ini, yang dipacu oleh harga minyak yang tinggi dan peningkatan volum jualan dalam hampir kesemua perniagaan.

Namun begitu rakyat terus dirundung malang walaupun Petronas untung berganda-ganda, ini kerana harga minyak tidak diturunkan oleh kerajaan Islam Hadhari. Mungkin kerajaan akan menurunkan harga minyak ketika kempen pilihanraya nanti sebagai umpan untuk mengelabui mata rakyat.

Awas rakyat jangan tertipu.


17 PERATUS DARI KES GURU BERMASALAH DI ZAMAN ISLAM HADHARI MELAKUKAN CABUL DAN GANGGUAN SEKS


KUALA LUMPUR: 17 peratus dari 200 jumlah guru bermasalah yang dikenal pasti oleh Kementerian Pelajaran bagi tempoh lima bulan pertama tahun ini adalah melibatkan gangguan seks dan cabul. Fakta ini cukup menggerunkan kerana guru adalah insan mulia yang sepatutnya mendidik anak bangsa menjadi manusia berakhlaq dan beriman bagi orang Islam disamping menjadi pelajar cemerlang dari semua segi.

Jawapan Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Noh Omar pada persidangan Dewan Rakyat betul-betul membuka pekung Kementerian tersebut yang jelas gagal melahirkan guru yang cemerlan, berakhlaq dan beriman.

Sebenarnya Kementerian Pelajaran lebih mementingkan hal-hal politik daripada kualiti seseorang guru. Sebagai contoh, guru-guru yang bermasalah jarang sekali dipanggil dan `dibasuh` berbanding dengan guru-guru yang dikatakan cenderung kepada pembangkang.

Pada persidangan Dewan Rakyat tersebut, Noh Omar berkata, daripada 200 kes itu, 37 peratus melibatkan kes tidak hadir bertugas, 15 peratus rasuah, 10.5 peratus pelanggaran tata kelakuan, tidak jujur, tidak amanah dan ingkar perintah.

Sejumlah 9.5 peratus membabitkan kes salah guna dadah, enam peratus terlibat dalam kes kecurian, tujuh peratus kes jenayah syariah dan satu peratus kes

Menjelas lanjut Noh berkata, bagi kes yang dikenal pasti itu, kementerian telah mengambil beberapa tindakan termasuk buang kerja (22 kes), menurunkan gaji (17 kes), melucutkan hak emolumen (17 kes), diberi amaran (10 kes), selesai secara pentadbiran (8 kes), dibebaskan (4 kes), diturunkan pangkat (2 kes) dan tangguh pergerakan gaji (1 kes).


Umat Islam tidak habis-habis dihina.


UMAT Islam tidak habis-habis dihina. Kuasa unipolar dunia, negara Uncle Sam dalam kempen anti keganasan menjadikan umat Islam dan negara-negara Islam sebagai sasaran. Selatan Thailand adalah antara sasaran konspirator dunia tersebut.
Saya bersetuju dengan penulisan Rahisam Ramli, pensyarah Fakulti Pengajian Islam Kolej Teknologi Islam Antarabangsa Melaka (KTIAM) dalam tajuk “Barat Teruskan Percaturan Burukkan Imej Negara Islam”

Dr Sulaiman Noordin dalam “Sejarah Pemikiran” juga mendedahkan bahawa dunia sekarang sedang dikawal oleh satu kuasa yang bertindak sebagai dalang. Beliau mendedahkan Perang Dunia Pertama dan Kedua, Bank Dunia, badan-badan Kebajikan termasuk Rotary Club dan Lions Club adalah hasil konspirasi.

Satu fakta yang paling mengejutkan apabila Michael Collin Pipper turut menyatakan bahawa Perang Dingin antara kuasa multipolar, Amerika syarikat dan Russia juga merupakan satu percaturan. Inilah yang dinyatakan oleh Presiden Rooservelt: In politics, nothing happen by accident. If it was happen, it was planned that the way.
25 April 2004 menyaksikan seramai 108 orang dibunuh, termasuk daripadanya 35 orang yang dibunuh dalam sebuah masjid. 29 April 2004, apabila sekitar 1000 orang berdemonstrasi menuntut pembebasan 6 orang tahanan muslim yang dituduh menyimpan senjata, seramai 6 orang terkorban di hadapan balai polis Thak Bai dan seramai 78 orang mati bertindan dalam trak tentera akibat kesesakan nafas. Apa yang peliknya, perjalanan ke markaz tentera sejauh 120 kilometer mengambil masa tujuh jam.
Apabila 2000 orang mengadakan tunjuk perasaan membantah ordinan dharurat selama lima hari, tentera Thailand sekali lagi mengganas dengan membunuh umat Islam yang sedang mengerjakan solat Isya’ di masjid.

Sekarang, sudah mencecah angka 2200 orang terbunuh dalam ‘keganasan’ yang bermula Januari 2004, dan beribu-ribu cedera. Pejuang Islam pastinya dituduh sebagai petulang dan angkara utama.

Di samping itu, tujuh lelaki Islam ditangkap dalam sebuah rumah di Yala atas tuduhan sebagai media kumpulan militan. Seorang daripada mereka dikatakan pernah terlibat dalam beberapa insiden keganasan di Daerah Muang di Yala, sedangkan enam orang lagi masih dalam proses penyiasatan.

Kejadian yang menimpa seluruh dunia pada masa sekarang diangap cukup aneh dan pelik. Serentak dengan pengisytiharan kempen anti-keganasan oleh kerajaan Amerika, ketika itulah umat Islam seluruh dunia dianggap sebagai pengganas. Afghanistan yang diterajui Taliban di bawah pimpinan Mullah Muhammad Omar yang dikatakan mendapat bantuan kewangan daripada Osama Ben Laden dan Al-Iraq di bawah pemerintahan Saddam Hussein diperangi habis-habisan tanpa bicara panjang.

Kemudiannya ia merebak ke tempat lain termasuklah Selatan Thailand, Mogadishu, Filiphina, dan juga Chechya. Al-Aqsa yang pernah dibebaskan oleh Saidina Umar dan Solahuddin al-Ayyubi kembali dirampas dengan penuh kerakusan nafsu oleh Kristian dan Yahudi. Baghdad sebagai pusat ilmu hancur diranapkan tentera-tentera Tartar. Begitu juga di tempat-tempat lain termasuklah Sepanyol yang pernah dipimpin dengan adil oleh kerajaan Islam selama 500 tahun.

Ini membenarkan kenyataan Abdullah Nasih ‘Ulwan dalam “Generasi Muda Islam dan Cabaran Globalisasi” yang mendedahkan antara perancangan sulit musuh Islam ialah dengan mewarwarkan bahawa pejuang Islam dan ulama’ sebagai pengganas yang perlu diperangi.

Justeru, saya menyeru seluruh mahasiswa dan mahasiswi Islam untuk bersama-sama menentang segala anti-keganasan yang ditaja Amerika Syarikat. Kita mesti membantu saudara-saudara kita yang melarikan diri ke negara kita dengan memberikan bantuan kewangan, pakaian dan sokongan moral kepada mereka. Sekiranya kita sendiri tidak membantu mereka, siapa lagi?

Nabi SAW bersabda: Barangsiapa yang tidak mempedulikan nasib umat Islam, maka ia bukan daripada kalangan umat Islam. Hadis yang lain pula menyatakan: Perumpamaan orang Islam dari sudut empati dan kasih sayang ialah seperti tubuh yang satu, apabila satu bahagian sakit, maka yang lain pun terasa juga dengan berjaga malam dan sakit.

Manakala Sa’ad bin Abi Waqqas menyatakan: Aku adalah panah daripada panah-panah Islam, maka lemparlah aku ke mana sahaja yang engkau suka.

Norsyuhada binti Mustafa,
Timbalan Yang Dipertua,
Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya, (PMIUM), Kuala Lumpur.


The Star


BANGGA ATAU MELUAT?PETALING JAYA: Bangga atau meluat persoalan itu mungkin terlintas di dalam fikiran pengguna Lebuhraya Sprint yang memandu lalu plaza toll Damansara apabila mereka ternampak beberapa potret pemimpin Barisan Nasional yang terpapar di situ.

Potret Imam Al Hadhari Abdullah Ahmad Badawi, Najib Tun Razak Altan@#$@, Ong Cah keTing, presiden MIC, Samy 'No' Value dan Koh SuKon itu didirikan oleh Kolej Kejururawatan and Kesihatan Masterskill, sebuah kolej swasta yang terletak in Cheras, Kuala Lumpur.

Difahamkan bahawa potret yang serupa juga diletak di beberapa lokasi sekitar Lembah Kelang sempena sambutan Hari Kebangsaan Ke-50.

Pasti yang ramai yang meluat dengan pemimpin-pemimpin tersebut disebabkan perangai dan 'skandal' yang memang diketahui umum. Tetapi kerana mereka berkuasa maka tidak yang berani membuangnya.


KEMENTERIAN BELIA & SUKAN, ISLAM HADHARI HALALKAN PROMOSI GUNA PAKAIAN MENJOLOK MATA


Inilah gambar gadis litar seksi yang berpakaian amat menjolok mata yang diluluskan kerajaan Islam Hadhari bagi mempromosi sukan permotoran di negara ini.

Gadis litar di acara sukan permotoran Jepun yang diadakan di sini baru-baru ini. Seorang ahli Dewan Rakyat berkata: Kalau promosi di Kuala Lumpur sahaja mungkin saya boleh faham, tetapi ini jelajah seluruh negara. (foto The Star)

Ahli Parlimen BN itu pun bangang juga kalau dah haram tak kiralah KL ke mana ke tetap haram. Inilah pegangan Islam Hadhari ada had dan ada hari. Kat KL tak pe tempat lain tak boleh.

JELAS KERAJAAN ISLAM HADHARI LANGSUNG TIDAK KISAH HALAL HARAM DALAM AKTIVITI YANG DIANJURKAN. USTAZ-USTAZ UMNO, IMAM-IMAM KAMPUNG, PAK CIK-PAK CIK DAN MAK CIK-MAK CIK LIHAT KEDURJANAAN PEMIMPIN KAMU YANG MENDAKWA ISLAM HADHARI ADALAH BETUL DAN BAIK.


PRODUK ISLAM HADHARI : 228 KES BUANG BAYI DARI 2004 HINGGA 2006


Sebanyak 228 kes buang bayi direkodkan di seluruh negara sepanjang sejak 2004 hingga tahun lalu.Kes paling banyak dilaporkan di Selangor dengan 69 kes, 59 kes berlaku di Johor, seterusnya 29 kes bagi Sabah dan 25 kes berlaku di Sarawak.

Nampaknya kes buang bayi ini sudah menjadi perkara biasa. Malangnya kerajaan Islam Hadhari langsung tidak risau dengan fenomena ini. Sebab itulah kerajaan ini terus membiarkan muda-mudi bergaul bebas tanpa batasan. Malah program-program maksiat seperti konsert, pesta, Jom Heboh, Gegar dan sebagainya terus digalakkan.

Kerajaan Islam Hadhari lebih curiga kepada muda-mudi yang suka kepada masjid dan surau. Pelbagai sekatan dibuat kepada program-program masjid supaya muda-mudi tidak minat ke masjid. Ustaz Akil Hayy berceramah di surau pun ditangkap. Ini antara rentetan sifat hasad dengki pemimpin Islam Hadhari terhadap ceramah agama. Mereka tau penyanyi nasyid seperti Akil Hayy mampu menarik minat muda-mudi kepada agama lantas mereka bertindak sedemikian.

Sedangkan penganjur-penganjur program maksiat diberi ruang seluas-luasnya untuk menyesatkan muda-mudi.

Tunggulah balasan Allah wahai penyeru kepada maksiat dan neraka jahannam.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59