Thursday, 10 May 2007

PUTERI UMNO SERU AHLI SENAMROBIK. MACAMANA DENGAN KERUNTUHAN AKHLAQ.?AYER MOLEK, 9 Mei : Puteri UMNO Cawangan Ayer Molek menyeru kepada semua ahli-ahli berkenaan dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Ayer Molek supaya dapat bersama menjayakan program senamrobik di Kompleks Japerun Ayer Molek setiap petang.

Setiausaha Penyelaras Puteri DUN Ayer Molek, Siti Asyura Ab. Gani berkata, program itu merupakan salah satu aktiviti yang sihat dan telah dimulakan sejak awal Mac lepas.

Menurutnya, sambutan program berkenaan amat memberansangkan setakat ini selain ianya dapat merapatkan hubungan antara satu sama lain selain bertukar-tukar pandangan.

"Saya harap lebih ramai Puteri UMNO di cawangan ini dapat bersama -sama kami menyertai aktiviti yang sihat ,"katanya kepada Melaka Hari Ini (MHI) ketika ditemui hari ini.

Dalam perkembangan lain, Siti Asyura berkata, pelbagai program yang telah dirancang sehingga hujung tahun ini sekaligus merealisasikan hasrat dan misi Puteri UMNO Malaysia untuk membantu kerajaan meliputi semua aspek.

KITA NAK TANYA PUTERI UMNO MACAMANA DENGAN GEJALA SOSIAL DAN KERUNTUHAN AKHLAQ YANG PARAH SEKARANG. APA TINDAKAN PUTERI UMNO AYER MOLEK?

Gambar : Puteri Umno Ayer Molek sedang bersenamrobik


KOMPLEKS MAHKAMAH BARU JALAN DUTA MESTI DITUTUP UNTUK DIPERIKSA. PEGAWAI TERBABIT MESTI DISIASAT - USTAZ BAKARDewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil (DPPBK) menggesa kerajaan menutup buat sementara Komplek Mahkamah baru di Jalan Duta bagi menjamin ianya selamat digunakan sebelum sesuatu kejadian tidak diingini berlaku yang akan menjejaskan nama negara.

Timbalan Ketua DPPBK, Ustaz Abu Bakar Ramle dalam kenyataannya pagi ini menegaskan beberapa insiden yang membabitkan aspek keselamatan membuktikan bahawa kompleks itu tidak dibina mengikut spesifikasi yang betul dan mungkin juga ia diluluskan secara tergesa-gesa dan tidak mengikut peraturan yang ditetapkan.

"Kejadian siling runtuh, pendingin hawa tidak berfungsi dan bekalan elektrik yang sering terputus menjadi dalil bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan kompleks yang baru siap tersebut" kata Ustaz Bakar yang juga merupakan AJK PAS Kawasan Bukit Katil.

"Kita mahu sesiapa yang terbabit dengan pemberian tender, meluluskan projek, memeriksa bangunan dan sebagainya disiasat kerana kita bimbang ada unsur-unsur rasuah dan penyelewengan berlaku yang mengakibatkan kejadian aib ini terjadi semalam dan hari sebelumnya" tambah Ustaz Bakar.

Ustaz Bakar juga berkata bahawa amat malang sekali apabila duit rakyat yang bernilai ratusan juta digunakan untuk membina kompleks ini akhirnya tidak dimanfaatkan dengan baik kerana adanya tangan-tangan yang mungkin tidak bertanggungjawab melaksanakan kerja dengan amanah dan jujur.

Kompleks mahkamah berharga RM270 juta itu, yang menempatkan 77 bilik mahkamah yang terdiri daripada 26 Mahkamah Majistret, 21 Mahkamah Sesyen dan 30 Mahkamah Tinggi, beroperasi sepenuhnya dari Selasa.


KAMALA EXCO BARU SELANGOR. PARTHIBAN PUTIH MATA
Anggota Dewan Undangan Negeri Seri Andalas, Kamala Ganapathy dilantik menjadi anggota exco Selangor menggantikan mendiang Datuk K. Sivalingam yang meninggal dunia 4 April lepas.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat exco negeri hari ini berkata Kamalam, wakil rakyat wanita berusia 57 tahun, memegang portfolio Jawatankuasa Tetap Perpaduan dan Pekerja Ladang yang sebelum ini di bawah tanggungjawab Sivalingam.

Nampaknya angan-angan ADUN baru Ijok, Parthiban untuk menjadi exco hanya tinggal angan-angan kerana orang lain pula yang di pilih oleh Khir Toyo.

KESIAN PARTHIBAN.

UNTUK MAKLUMAN

Mungkin ramai yang tidak mengenali Kamala kecuali penduduk di Seri Andalas dan Kota Raja. Sekadar untuk makluman dalam Persidanagn Dewan Undangan Negeri Selangor yang baru lalu ADUN Sekinchan YB Ng Suee Lim dari DAP telah membangkitkan yang terdapat 10 dari 54 ADUN BN yang tidak langsung mengemukakan sebarang soalan kepada Dewan.

Bermakna sepanjang persidangan Dewan mereka sekadar hadir memanaskan kerusi, dan melayakkan diri untuk elaun mesyuarat. Bermakna juga samada rakyat yang mereka wakili tidak bermasalah langsung atau memang mereka jenis makan gaji buta dan tidak memperdulikan nasib rakyat yang mereka wakili itu.

Menurut Ng antara 10 nama itu termasuklah Kamala Ganapathy. Inilah EXCO baru yang Khir lantik, yang menurut THE STAR Khir berkata:
Kamala has the initiative to work and she goes to the ground to resolve issues brought up by the rakyat.

Kamala mempunyai inisiatif untuk bekerja dan dia pergi ke akar umbi untuk menyelesaikan masalah yang dikemukakan oleh rakyat.

Sumber : Roslan SMS

Entahlah!


UMAT ISLAM TERUS DILAYAN BAGAI BINATANG : PEMIMPIN ISLAM HADHARI TERUS MEMBISU KECUT PERUTUmat terus dilayan bagaikan binatang apabila nyawa mereka langsung tidak benilai di mata golongan kufar. Apa yang lebih malang kezaliman dan penganiayaan ke atas mereka ini seolah-olah disokong dan diredhai oleh pemimpin-pemimpin umat Islam sedunia. Mereka senyap seribu bahasa tanpa mengambil sebarang tindakan tegas sejak dahulu lagi.

Semalam sekurang-kurangnya 21 lagi penduduk awam Afghanistan, termasuk wanita dan kanak-kanak mati dibedil serangan udara terbaru tentera asing, Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (Nato) atas alasan memburu Taliban di selatan negara itu malam kelmarin.

Kenyataan Gabenor Helmand Assadullah Wafa itu dibuat ketika tentera Amerika Syarikat mendakwa seorang askarnya turut maut di kawasan berkenaan.

Satu laporan lain pula menyiarkan kenyataan pegawai Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mengesahkan lebih 50 orang awam mati dibunuh serangan diketuai tentera Amerika yang mencetuskan bantahan di sekitar Afghanistan, minggu lalu.

Akhbar Britain, Telegraph dalam laporannya semalam mendedahkan kenyataan pemimpin masyarakat Afghanistan yang mendakwa tentera Amerika turut memusnahkan beberapa perkampungan dalam operasi berkenaan.

“Malam semalam, pesawat tentera Nato membedil sebuah perkampungan di daerah Sangin, wilayah Hemland, lewat kelmarin. Antara yang mati adalah wanita dan kanak-kanak,” kata Wafa.

Beliau sudah mengarahkan pasukan penyiasat ke tempat kejadian bagi mendapatkan butiran sebenar kejadian dan tidak dapat mengulas lanjut setakat ini.

Tentera Amerika dan Nato sememangnya beroperasi di sepanjang kawasan kejadian.

Tentera Amerika dalam satu kenyataan berasingan mendakwa salah seorang askarnya maut di Sangin, lewat kelmarin, dalam serangan pejuang Taliban yang bersenjatakan mortar dan pelancar roket.

“Tiada sebarang laporan mengenai kemalangan jiwa penduduk awam,” kata kenyataan tentera penceroboh itu yang tidak menyebut langsung penggunaan serangan udara dalam pertempuran itu.

Dakwaan kematian orang awam dalam beberapa insiden, mencetuskan kemarahan ramai rakyat Afghanistan serta memaksa Presiden Hamid Karzai menggesa tentera asing berhati-hati dalam operasi mereka.

Sementara itu, Telegraph melaporkan semalam, pakar tentera yang berkhidmat dengan Agensi Perisikan Pusat Amerika (CIA) adalah antara askar Washington yang didakwa membunuh lebih 50 orang awam ketika melakukan operasi memburu pemimpin Taliban, minggu lalu.

Misi Amerika itu dilakukan di luar kawalan pusat Nato. Akhbar itu difahamkan yang unit komando turut disertai pegawai CIA, dibantu pesawat jenis C130 Spectre.

“Ada banyak pesawat ketika kejadian. Saya melihat sendiri mayat kanak-kanak. Dua hari selepas itu, kami menemui seorang lelaki yang masih hidup di celah runtuhan,” kata pemimpin puak perkampungan Bakhtabad, Abdul Rasool.

Kenyataannya selaras hasil siasatan pasukan PBB, kerajaan Afghanistan dan Suruhanjaya Hak Asasi Manusia negara itu.

“Kami menemui 57 mayat orang awam di kawasan itu,” kata Khazi Gulam Nabi Hakak, penyiasat suruhanjaya berkenaan.

“Ini termasuk 10 wanita dan sekurang-kurangnya 11 kanak-kanak. Ada di antara mangsa mati ketika cuma menyelamatkan diri dengan menyeberangi sungai,” katanya.

Petugas Hospital Shindand berkata mereka merawat 26 orang termasuk wanita, kanak-kanak dan warga tua.

Operasi itu, kata Telegraph mencetuskan rasa gelisah di kalangan pemimpin tentera Nato di Brussels dan Kabul.

Tentera Amerika sebaliknya menyifatkan operasi berkenaan satu kejayaan dengan mendakwa ia dapat membunuh 136 pejuang Taliban tanpa satu pun kematian awam.


MELAKA TERUS GEMILANG, CEMERLANG DAN TERBILANG DENGAN PUSAT MAKSIATKalau sebelum ini Blog ini mendedahkan tentang kewujudan pusat-pusat perjudian di segenap ceruk di negeri Hang Tuah ini, kali ini kami ingin mengajak pengunjung blog ini untuk melihat bagaimana negeri ini terus GEMILANG, CEMERLANG DAN TERBILANG dengan pusat-pusat maksiat yang tumbuh melata di persada bumi Hang Tuah ini.

Di bawah ini di senaraikan tempat-tempat yang menjadi kebanggaan penganut Islam Hadhari iaitu Disko, Pub, Dangdut, Kelab Malam, Karaoke dan sebagainya. Tempat-tempat ini menjadi tempat si tua tak sedar diri dan muda-mudi 'berwirid' setiap malam.

DISKO :-


Lokasi
Stardust Lobby Lounge,
Hotel Renaissance,
Melaka.

Club 91
No.39, Taman Melaka raya,
Melaka.

Sydney 2000
No.16-22 A&B, Taman Melaka Raya,
Melaka.


MUZIKAL DAN PUB1(Tidak dinyatakan nama)
No.597,Taman Melaka Raya,
Melaka

2 The Ranch and Pub,
Melaka

3 Air Keroh Devillage,
Air Keroh, Melaka.

4 Golden Sari,
No.102, Jalan Taming Sari,
Melaka.

5 Regent Network Sdn.Bhd.
Tingkat 3, Hotel City Bayview,
Melaka.

6 Gulf Latina Sdn. Bhd.
No.12-C, Taman Sin Hoe Garden,
Melaka.

7 Crocodile Pub,
No.582, Taman Melaka Raya,
Melaka.

8 Reviera Bay Resort,
Tg. Kling, Melaka.

9 Hare Lounge,
No.345, Taman Melaka Raya,
Melaka.

10 Mutiara Beach Resort,
Pantai Kundur,
Melaka

11 No.13 113A, 114A,
Taman Melaka Raya,
Melaka

12 No.21, Jalan Taming Sari,
Melaka.

13 Friday Night Pub,
No.12 & 14,
Taman Melaka Raya,
Melaka.

14 Century Mahkota Hotel,
Jalan Merdeka,
Melaka.

15 Farmosa Lounge,
Hotel Renaissance,
Melaka

16 Utan Fun Pub,
Hotel Renaissance,
Melaka.

17 Bamboo Hut Bistro
27, Jalan Kota,
75000 Melaka


KARAOKE

1 M. Counter Karaoke
No.649,649a, Taman Melaka Raya
Melaka

2 City Hunter,
No.159,160, Taman Melaka Raya,
Melaka

3 Lot TEN KTV Lounge,
No. 352a, Taman Melaka Raya,
Melaka

4 No.48, Jalan Melaka Raya,
Taman Melaka Raya,
Melaka

5 No.374, Taman Melaka Raya,
Melaka

6 Gulf Latina Sdn.Bhd.
No.12-C, Taman Sin Hoe Garden,
Melaka

7 No.2, Jalan Taming Sari,
Melaka
8 New Malisan Karaoke,
No.267A, Taman Melaka Raya,
Melaka

9 Jaya Jusco Store,
Lot 4991, No.2, Lebuh Air Keroh,
Melaka

10 Reviera Bay Resorts,
Jalan Tg. Kling,
Melaka

11 Goodview Skyline Sdn. Bhd,
No.671, 172, Taman Melaka Raya,
Melaka

12 Highway Pub,
No.537, Taman Melaka Raya,
Melaka

13 Long Feng Resturan,
Hotel Renaissance, Melaka
14 KIT Karaoke,

No.592, Taman Melaka Raya,
Melaka

15 Regent Network,
Tingkat 3, Hotel City Bayview,
Melaka

16 Casablanca Karaoke,
No.606,606a, Taman Melaka Raya,
Melaka

17 No.102, Jalan Taming Sari,
Melaka

18 Powergates Sdn. Bhd.
Lot 5-6, Tingkat 2, Mahkota Parade,
Melaka

19 Dynasty Karaoke,
No.296 Taman Melaka Raya,
Melaka

20 Spark Disco,
S-10, Tingkat 2,
Mahkota Parade,
Melaka

21 Big Bike Pub & KTV,
No.289-289A, Taman Melaka Raya
Melaka

22 Hy-Line Berhad,
Jalan Gapam
Melaka

23 Sirby Nite,
No.3-5, Jalan Melaka Raya,
Melaka


PAWAGAM

1 Cathay Cinemas Sdn. Bhd.
SGL 24-30, Mahkota Parade,
Jalan Merdeka,
75000 Melaka

2 Fajar Bahagia Sdn. Bhd.
LT.3.20 & 3.23, Tingkat 3,
Soon Seng Plaza, Jalan Tun Ali,
Melaka


Senarai di atas tidak termasuk pusat-pusat dangdut seperti Anita; Pusat-pusat Hiburan lain yang tidak berdaftar dan sebagainya. Bayangkan sebuah negeri yang kecil seperti Melaka mempunyai begitu banyak pusat-pusat hiburan seperti di atas. Ini di tambah lagi dengan konsert-konsert dan program-program hiburan yang dianjurkan oleh kerajaan, agensi kerajaan, pihak swasta dan stesyen-stesyen TV yang tidak jemu-jemu menayankan program hiburan yang melalaikan.

Jadi kesimpulannya rakyat di negeri ini memang dididik dan di asuh dengan hiburan oleh kerajaan Islam Hadhari dengan budaya hedonisme. Akhirnya rakyat semakin jauh dari agama. Maksiat, jenayah dan gejala sosial semakin parah dan membarah.

Maka menjadi kewajipan bagi kita meruntuhkan kerajaan Islam Hadhari pimpinan Ibnu Rustum demi untuk menyelamatkan ummah.


BANGUNAN PARLIMEN BOCOR : APA SUDAH JADI?BUKIT KATIL : 'Wabak' bangunan kerajaan bocor, runtuh dan alatan tidak berfungsi terus mewarnai media massa sehari dua ini. 'Wabak' ini sungguh memalukan kerana jelas kepada kita bahawa terdapat kepincangan dalam meluluskan sesuatu projek yang telah siap.

Bukankah kita semua tahu bahawa sebelum sesuatu projek itu diluluskan sudah tentu pemeriksaan rapi akan dilakukan oleh Jurutera yang bertauliah dan mahir. Sudah pasti akan ada spesifikasi dan kriteria yang ketat dirujuk sebelum ianya diluluskan dan diserahkan tuanpunya bangunan tersebut.

'Wabak' kebocoran yang berlaku di bangunan kerajaan ini sudah tentu mengundang seribu satu persoalan tentang bagaimana ia diperiksa dan diluluskan. Maka sudah pasti akan ada prasangka dan tuduhan kepada si pemeriksa dan 'rakan-rakan yang sewaktu' dengannya. Akan ada pihak yang menuduh berlakunya penyelewengan ketika pemberian tender dan kontrak. Ini ditambah lagi dengan perangai pemimpin Islam Hadhari dan pegawai-pegawainya yang memang terkenal 'KAKI NGAP' (FAHAM-FAHAM AJE LE).

Lebih memalukan kebocoran siling membabitkan bangunan Parlimen yang baru diubah suai dikesan semalam. Bukan satu kebocoran dikesan bahkan jumlahnya adalah enam kebocoran. (CUKUP MENGAIBKAN BAGAIMANA BANGUNAN YANG MULIA DISISI DEMOKRASI INI PUN ADA KONTROVERSI).

Antara kebocoran siling yang mengalirkan air dikesan berlaku berhampiran Pusat Media Parlimen dan pintu masuk Galeri Awam Dewan Rakyat.

Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil(DPPBK) menggesa satu siasatan terperinci dijalankan untuk mengkaji punca sebenar mengapa peristiwa aib ini berlaku. DPPBK meminta yang terbabit di bawa ke muka pengadilan jika terdapat unsur-unsur rasuah dan penyalahgunaan kuasa.

'Kerajaan mesti mendedahkan hasil penyiasatan ini kepada rakyat kerana peristiwa amat mengaibkan kita semua, kerana parlimen adalah tempat menggubal undang-undang dan sepatutnya semua pihak menghormati undang-undang lebih-lebih membabitkan bangunan parlimen' Ujar Setiausaha DPPBK, Jasry Jaafar dalam kenyataannya di sini pagi ini.

Semalam pada sidang parlimen pembangkang mengemukakan usul tergempar atas alasan boleh membahayakan keselamatan orang awam dan pihak media.

Chong Chieng Jen (DAP-Bandar Kuching) ketika mengemukakan usul tergempar mengikut Peraturan Mesyuarat 26 (1P) berkaitan hak dan kebebasan berkata, kebocoran siling di bangunan Parlimen berkaitan keselamatan orang ramai.

Sejurus beliau membangkitkan perkara itu, Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Lim Si Cheng menyifatkan usul yang ditimbulkan pembangkang itu tidak relevan dengan peraturan tersebut.

Bagaimanapun, Ketua Pembangkang, Lim Kit Siang ketika mencelah berkata, kebocoran itu mempunyai kaitan dengan soal keselamatan.

‘‘Bagaimana bangunan Parlimen yang diubah suai berharga RM100 juta boleh berlaku masalah sedemikian (bocor). Adakah ini wajar ?

‘‘Mana menteri yang jaga Parlimen, tanya beliau (Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz) adakah bangunan Parlimen selamat.

‘‘Saya baru sahaja melawat tempat kebocoran, terdapat enam kebocoran,” katanya.

Si Cheng bagaimanapun tetap dengan keputusan beliau untuk menolak usul yang dikemukakan oleh Chieng Jen.

‘‘Yang Berhormat (Kit Siang), saya pun ada dimaklumkan mengenai kebocoran ini. Pihak yang bertanggungjawab sedang menyiasat perkara ini dan sedang mengambil tindakan yang sewajarnya,” ujarnya.

Bagaimanapun, beberapa pemimpin DAP yang tidak bersetuju dengan jawapan Si Cheng bangun dan mempertahankan usul yang dikemukakan oleh Chieng Jen.

Wakil-wakil Barisan Nasional (BN) pula turut campur tangan mempertahankan keputusan Si Cheng malah mereka mendakwa kebocoran tersebut tidak berbahaya.

Datuk Mohd. Said Yusof (BN-Jasin) ketika itu yang sedang membahaskan Rang Undang-Undang Antipemerdagangan Orang 2007 meminta Si Cheng untuk mengizinkan beliau meneruskan perbahasan.

‘‘Yang Berhormat rang undang-undang ini lebih penting lagi lah,” katanya.

M. Kulasegaran (DAP-Ipoh Barat) dan Fong Po Kuan (DAP-Batu Gajah) yang turut mencelah kemudian berkata, kebocoran itu membazirkan wang rakyat.

Datuk Bung Mokhtar Radin (BN-Kinabatangan) yang bangun mengambil bahagian secara sinis berkata:‘‘Mana ada bocor, Batu Gajah pun tiap-tiap bulan pun bocor juga.” ( Ahli Parlimen yang TIDAK BERMARUAH).

Si Cheng kemudian menamatkan perdebatan antara penyokong kerajaan dan pembangkang dengan memberitahu bahawa bangunan Parlimen masih selamat.

Sebelum ini, pada April tahun 2005 ketika sidang hari terakhir Dewan Rakyat, air hujan mencurah-curah masuk di kawasan tempat duduk menteri Kabinet akibat kebocoran di bahagian bumbungnya.

Ketika kejadian itu, Setiausaha Parlimen Kementerian Kewangan, Datuk Seri Dr. Hilmi Yahaya sedang menggulung perbahasan Rang Undang-undang Eksais (Pindaan) 2005.

Yang Dipertua Dewan, Tan Sri Ramli Ngah Talib terpaksa menangguhkan persidangan kerana bimbang kerosakan mungkin lebih buruk atau kemungkinan bumbung runtuh dan berlaku lintar pintas.

Sebelum ini berlaku tiga kejadian keruntuhan siling membabitkan bangunan kerajaan iaitu Ibu Pejabat Imigresen, Putrajaya, dewan di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Putrajaya dan Kompleks Mahkamah di Jalan Duta di sini.

Keterangan gambar : Salah satu kebocoran di Bangunan Parlimen yang dikesan semalam.


BANJIR : PENDUDUK TAMAN MERDEKA DAN TAMAN ANGKASA NURI DALAM KEADAAN BERJAGA-JAGATaman Merdeka : Penduduk di Taman Merdeka dan Taman Angkasa Nuri di minta berjaga-jaga kerana paras air di sekitar tempat tersebut semakin naik. Air di dalam longkang-longkang besar dan sungai di kawasan tersebut sudah hampir mencecah bahu jalan.

Tinjauan Blog ini pada pukul 7.00 pagi tadi mendapati paras air tetap bertahan sejak pukul 10.00 malam tadi. Jika sekiranya hujan turun dengan lebat seperti semalam maka dikhuatiri banjir akan sekali lagi melanda kawasan tersebut seperti yang berlaku pada Disember tahun lepas.

Semalam beberapa di Kg Sungai Putat ditenggelami air sedalam hampir 1 meter berikutan hujan lebat yang turun kira-kira 3 jam bermula pada jam 8.20 pagi. Sehingga jam 7.00 malam tadi air masih memenuhi rumah mereka.

Sementara itu Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan, Ustaz Abu Bakar Ramle meminta penduduk sekitar Taman Merdeka dan Angkasa Nuri supaya bersedia dengan segala kemungkinan.

Selain itu beliau meminta pihak-pihak berwajib seperti Jabatan Pertahanan Awam (JPA3), Bomba, Polis dan Tentera supaya turun ke kawasan terbabit untuk memantau dan memberikan pertolongan serta merta jika air semakin naik.

"Kita tidak mahu peristiwa kegagalan kerajaan negeri dan agensi-agensi kerajaan dalam menangani banjir Disember lalu berulang kembali, jangan nanti pisang berbuah dua kali" kata Ustaz Bakar ketika dihubungi di Pejabat beliau pagi ini.

Disember lalu kerajaan negeri di kritik hebat kerana gagal menangani banjir dengan berkesan, di mana bantuan lambat tiba, pengagihan bantuan yang lemah dan lain-lain. Penduduk setempat juga mempersoalkan kerajaan negeri mengapa rakyat tidak diberitahu tentang pembukaan Empangan Durian Tunggal yang meyebabkan air melimpah ke kawasan terbabit.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59