Tuesday, 24 April 2007

APA TAJUK DRAMA TAMIL INI????KAWAN-KAWAN TOLONG BERIKAN TAJUK KEPADA DRAMA TAMIL DI MANA DUA ORANG PELAKON HANDALAN IAITU MGR SAMY VELLU DAN PANDITHAN BERAKSI SEMASA PENGAMBARANNYA DI IJOK SEMALAM. TAJUK DRAMA INI BELUM DIPUTUSKAN LAGI. SILA BERI CADANGAN.


IJOK CATATKAN REKOD DUNIAMungkin Ijok akan disenaraikan sebagai tempat di mana ramainya warga emas yang berumur lebih dari 100 tahun. Ini terbukti apabila senarai daftar pemilih DUN Ijok menunjukkan pemilih yang berumur lebih 100 tahun adalah ramai mungkin mencecah puluhan atau ratusan orang. Nampaknya Malaysia akan lebih terkenal selepas ini sebagai negara paling ramai orang tua berumur lebih 100 tahun dan nama Malaysia akan terpahat di dalam rekod dunia.

Agaknya selepas ini semakin ramai pelancong warga emas akan datang ke Malaysia kerana Malaysia merupakan bumi bertuah di mana rakyatnya hidup lama sehingga umur mencecah 100 tahun lebih. Mungkin juga selepas ini ramai rakyat asing yang ingin bermastautin di sini dan membuat permohonan untuk menjadi penduduk tetap dan rakyat Malaysia kerana mereka berharap umur mereka panjang juga.

Selain itu undang-undang pilihanraya Malaysia juga mencatat rekod kerana kanak-kanak berumur 9 tahun pun boleh mengundi. Memang banyak betul perkara pelik dalam sistem pilihanraya di Malaysia. Pengerusi SPR Malaysia adalah pengerusi SPR (atau Jawatankuasa Pilihanraya atau apa-apa namun di negara lain) terbaik di dunia kerana proaktif dan aggresif sehingga budak berumur 9 tahun pun didaftarkan dan layak mengundi.


UNDILAH KHALID UNTUK SELAMATKAN SELANGOR DAN NEGARA - TUAN GURU PRESIDENPAS mengambil bahagian dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Ijok kerana ada petanda rakyat mahukan perubahan melalui pilihanraya, kata Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Oleh kerana itu, katanya, PAS menyokong calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Ijok, Tan Sri Khalid Ibrahim.

"Kita (PAS) tunjuk protes di Batu Talam dan Machap kerana membantah perjalanan pilihanraya yang tidak adil dan telus," kata Hadi ketika berceramah membantu Khalid di Bukit Badong dekat Ijok malam tadi yang dihadiri kira-kira 500 orang.

Khalid akan berdepan dengan calon Barisan Nasional (BN), K Parthiban dari MIC. Kerusi DUN Ijok kosong selepas kematian wakil rakyatnya, Datuk K Sivalingam pada 4 April lalu.

Ijok yang terletak di bawah Parlimen Kuala Selangor, mempunyai 12,272 pemilih, termasuk 39 pengundi pos. Dari jumlah itu, 51.04 peratus adalah pengundi Melayu, 28.16 peratus India dan 20.59 peratus Cina.

Bekas Menteri Besar Terengganu itu berkata, PAS memang tidak puas hati dengan perjalanan pilihanraya di negara ini kerana ia tidak memberi keadilan kepada parti pembangkang yang bertanding.

Bagaimanapun, katanya, PAS terpaksa mengambil bahagian dalam pilihanraya untuk membawa perubahan di negara ini.

“Amanah besar’

Abdul Hadi berkata, politik dan pemerintahan merupakan amanah yang besar kerana jika tersalah pilih, ia akan membawa kepada kehancuran.

"Sebagai contoh, di negara lain semua calon yang bertanding berpeluang muncul di televisyen bagi menerangkan polisi yang akan dibuat untuk dinilai oleh pengundi.

"Ada negara yang mengadakan debat di kalangan calon yang bertanding tetapi ia tidak dibuat di negara ini," katanya.

Abdul Hadi mendakwa, rakyat dibeli dalam setiap kali pilihanraya “kerana BN mahu memerintah sehingga kiamat”.

BN, katanya, memerintah sejak puluhan tahun lalu sedangkan di Indonesia, Thailand dan beberapa negara lain sudah mengalami perubah parti memerintah dan pemimpin.

Sehubungan itu, Abdul Hadi meminta pengundi memilih Khalid untuk menyelamatkan Selangor dan negara.

"Khalid umpama sekuntum bunga yang indah, orang berakal, berpelajaran dan berpengalaman untuk mewakili penduduk Ijok," katanya.

Malaysiakini


GEMPAR !!!!! PENGUNDI UMUR LEBIH 100 TAHUN DAN UMUR 9 TAHUN ADA DALAM DAFTAR PEMILIH DUN IJOK


INI ADALAH SALAH SEORANG PENGUNDI DI DUN IJOK. KALAU MENGIKUT KAD PENGENALANNYA PENGUNDI INI BARU BERUMUR 8 TAHUN. PETUGAS-PETUGAS BA TOLONG CHECK SAMADA PENGUNDI INI BETUL-BETUL UJUD ATAU TIDAK????? TERIMA KASIH KEPADA KECIK2 DAN BLOG arifabdul.blogsome.com KERANA 'HIGHLITE' HAL INI.
KAMI MEMBUAT PENYEMAKAN DI LAMAN SPR DAN TERNYATA PENGUNDI INI MEMANG ADA DALAM DAFTAR PEMILIH. KAD PENGENALANNYA BERNOMBOR : 990518-61-0029

DI BAWAH INI ADALAH KETERANGAN YANG DIPAPARKAN DI LAMAN WEB SPR
MEDAN KETERANGAN
Kad Pengenalan : 990518610029 / 1203758
Nama : ISPANI B MOHD REJO
Jantina : L
Lokaliti : 096 / 11 / 04 / 001 - KG BKT BADUNG
Daerah Mengundi : 096 / 11 / 04 - BUKIT BADONG
DUN : 096 / 11 - IJOK
Parlimen : 096 - KUALA SELANGOR
Negeri : SELANGOR
Pusat Mengundi : SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT BADONG
Saluran : 4
Masa Mengundi : 08.00 PAGI - 05.00 PTG
No Siri : 1913

UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT SETERUSNYA SILA LAWATI : http://arifabdull.blogsome.com/2007/04/24/n11-ijok-bn-pasti-akan-menang-di-ijok DAN http://malaysia-today.net/blog2006/reports.php?itemid=4107


SEMUANYA HARTA MAK BAPAK MEREKAPerpustakaan Awam di Ijok pun dijadikan Bilik Gerakan BN. Itulah perangai pemimpin dan penyokong BN yang merasakan semua bangunan milik kerajaan adalah milik Umno/BN. Mereka tidak dapat membezakan harta kerajaan dan harta parti. Mereka tidak dapat membezakan harta awam dan harta mak bapak mereka.

SEMUANYA MACAM HARTA MAK BAPAK MEREKA. MEMANG DASAR TAK TAU MALU


TV3 TERUS JADI TUKANG KEMPEN BN


TV3 suku wajar di boikot kerana sejak dari dahulu sehingga sekarang terus menjadi 'tukang kempen' nombor 1 BN pada setiap pilihanraya. Buletin 1.30 tengahari tadi sekali lagi TV3 suku terus memainkan peranan 'menjilat' pemimpin dan Calon BN, Parthiban apabila menayangkan kebaikan Parthiban yang sangat menyayangi orang tua dan sentiasa membantu rakyat.

Parthiban ditemuramah oleh wartawan TV3 suku Teynmoli Subramaniam tentang bagaimana sayangnya Parthiban kepada mendiang kedua orang tuanya. Parthiban juga digambar sangat prihatin kepada masalah rakyat.

Inilah TV3 suku yang peranannya semakin hari semakin meloyakan kita apabila sentiasa 'menjilat' apa juga tindakan pemimpin Islam Hadhari. TV3 suku, Utusan Meloya dan Berita Hairan dan lain-lain langsung tidak menunjukkan sifat demokrasi dalam media.

Kalaupun TV3 suku sesekali menayangkan berita tentang pembangkang, berita tersebut hanyalah menguntungkan BN dan kerapkali ucapan dan pandangan pemimpin pembangkang ditayangkan sekerat jalan dan belum habis ayatnya ia dipotong.

Memang wajar rakyat Malaysia yang cintakan demokrasi memboikot TV3 suku dan Media Prima syarikat induk TV3 dan sekutunya NTV7, TV8 dan TV9.

BOIKOT TV3.


'SANTA KLAUS' DAN PEJUANG RAKYAT
Kedua-duanya pernah memegang jawatan nombor 2 tertinggi dalam negara. Salah seorangnya naik kerana karismanya serta ketokohannya manakala seorang lagi naik kerana dia anak pemimpin tertinggi bukan kerana kecerdikan dan karismanya.

Salah seorangnya pernah dipalit dengan pelbagai tuduhan seperti 'perampas isteri orang', kaki betina, mr. komisen dan sebagainya. Paling tragis beliau dikaitkan dengan pembunuhan Altantuya. Seorang lagi pernah difitnah sebagai 'kaki bontot', pengamal rasuah sehinggalah beliau diisytiharkan bersih oleh mahkamah.

Salah seorangnya sejak akhir-akhir ini digelar SANTA KLAUS kerana pada setiap kali kempen pilihanraya macam-macam hadiah dan projek dia bagi dan janji kepada rakyat manakala seorang lagi digelar PEJUANG RAKYAT kerana ingin membebaskan rakyat dari belenggu BN (BARISAN NAJIS).

MEREKA BERDUA SEDANG 'BERTEMPUR' DI IJOK BERIRINGAN DENGAN 'PERTEMPURAN' KHALID DAN PARTHIBAN.


KAMI TIDAK HALALKAN DUIT KAMI KEPADA TOK PA DAN 'KUDA-KUDANYA'Tok Pa si pengembala kuda akan 'mengkudakan' kuda-kudanya sekali lagi di Ijok sepertimana di Machap dulu. Itulah ungkapan yang sesuai untuk seorang menteri yang 'bengung' dan 'bebal' seperti Mustapha Mohamad, Menteri 'Pengembala' Universiti dan 'kuda-kuda' ternakannya iaitu Timbalan-timbalan Naib Canselor Institusi Pendidikan Tinggi Awam (IPTA). Tiada ungkapan yang lebih sesuai untuk mereka kerana mereka sememangnya bebal dan tidak tahu malu serta tidak bermaruah apabila melacurkan undang-undang dan akta yang mereka sendiri gubal.

Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) yang melarang kakitangan dan pelajar berpolitik hanyalah dikuatkuasakan untuk kakitangan dan pelajar yang menyokong pembangkang sementara mereka pula bebas ke sana ke mari menyokong BN dan 'mentekedarah'/muntahkan darah duit rakyat untuk kepentingan Umno/BN.

KAMI AJK DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL YANG JUGA RAKYAT MALAYSIA TIDAK MENGHALALKAN SATU SEN PUN DUIT KAMI UNTUK DIGUNAKAN OLEH TOK PA DAN KUDA-KUDANYA DALAM MEMBANTU KEMPEN BN DI MACHAP DAN IJOK. JIKA KAMU MASIH MAHU MENGGUNAKANNYA TUNGGULAH MAHKAMAH ALLAH AKAN MENGADILI KAMU NANTI DAN KAMU AKAN MENDAPAT BALASAN YANG SETIMPAL. INSYA ALLAH. BERTAUBATLAH SEBELUM TERLAMBAT


PETUGAS PAS MELAKA BERKAMPUNG DI PETI UNDI TUAN MEEPetugas-petugas PAS dari Melaka telah mula berkampung di Peti Undi Tuan Mee bagi membantu kempen PKR dalam kempen Pilihanraya Kecil DUN Ijok. Seperti biasa petugas-petugas dari PAS Melaka akan bergilir-gilir bertugas di Ijok mengikut kawasan masing-masing.

Mengikut jadual yang dikeluarkan oleh Jentera Pilihanraya Negeri (JPN) Melaka, Kawasan Tangga Batu dan Alor Gajah bertugas dari 23-24 April diikuti oleh Masjid Tanah dan Kota Melaka pada 25-26 April dan akhir sekali petugas-petugas dari Jasin dan Bukit Katil pada 27 dan 28 April.

Untuk rekod Peti Undi Tuan Mee merupakan kubu kuat BN kerana pada pilihanraya umum 2004 PKR tewas teruk di sini dengan memperolehi lebih kurang 100 undi sahaja manakala BN mendapat hampir 600 undi. Mengikut pecahan kaum Peti Undi Tuan Mee mempunyai 788 orang India (76.5%), Melayu 219 orang (21.3%) dan Cina 21 orang (2.2%)

Menurut Setiausaha JPN Melaka, Saudara Bahiki Ismail petugas-petugas dari Melaka akan bekerja bersama-sama petugas-petugas dari Pahang dan Kawasan Klang, Selangor.

"Insya Allah petugas Melaka akan sentiasa patuh dan taat kepada semua arahan pucuk pimpinan dalam mengendalikan kempen nanti. Petugas-petugas sebelum ini menunjukkan disiplin dan komitmen yang tinggi sepertimana ditunjukkan di beberapa pilihanraya kecil sebelum ini seperti di Anak Bukit, Kuala Berang, Pengkalan Pasir dan lain-lain" kata Bahiki ketika ditemui di rumahnya di Durian Tunggal baru-baru ini.

Sebarang pertanyaan mengenai gerakerja petugas-petugas Melaka boleh dibuat di talian 013-6506198 (Ust Minghat-Pengarah JPN Melaka),013-6191148 (Bahiki Ismail-Setiausaha JPN), Yuhaizad Abdullah (016-6635820).

Sementara itu Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil akan menghantar sekurang-kurangnya 4 orang pimpinan utamanya untuk membantu kempen Pilihanraya Kecil Ijok. Delegasi DPP Bukit Katil akan diketuai oleh Ketua DPP Kawasan dan beberapa orang AJKnya termasuk Puhat Abdul, Zafir Nor dan Khairuddin Ismail. Mereka akan mula bertugas pada 26 April ini.


JENGKAUT, BULLDOZER DAN LAIN-LAIN KENDERAAN BERAT KEHABISAN STOK : SEMUANYA DIBELI OLEH KHIR TOYOSemua jengkaut, bulldozer dan kenderaan berat di Malaysia habis stok kerana semuanya habis dibeli oleh Khir Toyo untuk dibawa membuat kerja di Ijok. Kalau tidak percaya pergilah ke Ijok lihat di mana-mana sahaja ada jengkaut, bulldozer dan lain-lain kenderaan berat sedang membaiki jalan di dalam DUN Ijok.

Jadi kepada sesiapa yang ada kenderaan berat boleh menghubungi Khir Toyo untuk disewa atau dijual. Sudah pasti Khir Toyo akan membelinya dengan harga yang berlipat kali ganda. Maklumlah duit macam air sahaja di Ijok.


Keterangan gambar : Agaknya Khir Toyo sedang berkata begini " Sesiapa yang ada kenderaan berat boleh hubungi saya kerana saya amat memerlukannya untuk digunakan di Ijok. Harga boleh dirundingkan.


SARANAN MUFTI SUPAYA PROGRAM REALITI TV DIHENTIKAN AKAN BERKUBUR BEGITU SAHAJA


Saranan supaya program realiti TV dihentikan kerana tidak mendatangkan manfaat kepada penonton sudah pasti akan tinggal saranan sahaja kerana ianya tidak akan mendapat sokongan kerajaan Islam Hadhari di bawah pimpinan Imam Besarnya Imam Al Badawi Wal Hadhari.

Ini jelas dapat dibuktikan apabila gesaan mufti supaya program Jom Heboh diberhentikan kerana terdapat unsur-unsur maksiat dan melalaikan telah ditentang sendiri oleh pemimpin Islam Hadhari. Maka tidak hairanlah kalau saranan supaya program realiti TV ini juga akan ditentang oleh mereka yang bertopengkan Islam Hadhari ini.

Ini kerana dalam Islam Hadhari program seperti ini adalah HALAL dan BERMANFAAT walaupun adanya unsur percampuran lelaki dan wanita; melalaikan; membazir; pendedahan aurat suara; bentuk badan dan tubuh; menggalakkan budaya hedonisme; menggalakkan remaja memuja penyanyi dan sebagainya.

Antara program realiti TV yang dilihat cukup 'merbahaya' ialah Akademi Fantasia terbitan stesyen TV berbayar Astro. Namun ada juga program yang bermanfaat seperti Akademi Al_Que'an terbitan TV9.

Beberapa orang Mufti sehari dua menggesa program realiti TV dihentikan kerana ianya tidak bermanfaat dan mengandungi unsur-unsur maksiat. Antara Mufti yang mengeluarkan pendapat demikian ialah Mufti Selangor, Datuk Tamyis Abdul Wahab, Mufti Perak Dato' Seri Harussani Zakaria, Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainul Abidin.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59