Monday, 12 March 2007

KUMPULAN MEDIA PRIMA TETAP DEGIL MASIH TERUSKAN PROGRAM JOM HEBOHBiarpun Mufti mengeluarkan fatwa bahawa Program Sure Heboh atau nama barunya Jom Heboh adalah haram tetapi Kumpulan Media Prima tetap berdegil terus mengadakan program tersebut.

Minggu lepas program ini diadakan di Kuantan. Manusia begini memang degil dan tidak mahu menurut nasihat Mufti. Agaknya kena tunggu bala menimpa kepala mereka baru mereka nak sedar dan insaf.

Apa yang dikesalkan kerajaan Islam Hadhari juga sengaja membiarkan program sebegini berterusan kerana pemimpin Islam Hadhari sedar bahawa rakyat yang leka dengan hiburan dan keseronokan tidak akan menghiraukan apa juga perkara yang berlaku disekeliling mereka. Barang naik, kerajaan roboh rumah rakyat, minyak naik, biasiswa tiada dan sebagainya sudah tentu tidak dihiraukan oleh mereka yang penting keseronokan.

Konsert artis-artis tanahair terus menjadi 'rukun' kepada program Jom Heboh ini. Selain itu program ini juga menjadi medan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan sehingga ianya dijadikan lesen oleh anak muda untuk keluar berdua-duaan ke program ini. Inilah agaknya yang disukai dan digalakkan oleh Imam Al Hadhari. Beliau lebih suka muda-mudi berseronok daripada mengajak muda-mudi ke program ilmu dan program mengingati Allah.

SEDARLAH WAHAI RAKYAT MALAYSIA TERUTAMANYA ORANG MELAYU. KAMU SEBENARNYA SEKARANG INI SUDAH MASUK KE DALAM JERAT ISLAM HADHARI YANG MENGHALALKAN SEMUA PERKARA


KALAU TAK SALAH MENGAPA TAKUT?


Dalam keadaan kelam-kabut untuk mengelak soalan media, Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri Datuk Mohd Johari Baharum hampir-hampir tersilap memasuki kereta yang disediakan untuknya.

Dalam tergesa-gesa itu, Johari hampir menaiki kereta yang disediakan untuk pengiringnya, sebelum berjalan semula ke kenderaan untuknya dan mengelak menjawab beberapa soalan berhubung dakwaan rasuah terhadapnya.

Beliau hanya menjawab 'kes apa? saya tak tahu' sambil tergesa-gesa berjalan ke arah kenderaan yang disediakan.

KALAU TIDAK BUAT SALAH MENGAPA JOHARI BEGITU TAKUT? MUKANYA PUN SEJAK-SEJAK AKHIR INI MURAM SAHAJA. KASIHAN DIA?

KALAU DAH HIDUP TAK TENTERAM NAK BERJALAN PUN TIDAK TENTU ARAH LEBIH BAIK HANG LETAK SEMUA JAWATAN KERAJAAN DAN POLITIK TERMASUK AHLI PARLIMEN KUBANG PASU..WAHAI JOHARI BEDUI!!!!


Menurut Bernama, para wartawan juga bertanya mengenai tindakan yang bakal diambil terhadap dua lelaki yang ditahan oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR).

Kedua-duanya adalah bekas tahanan di bawah Ordinan Darurat (EO) yang ditahan untuk membantu siasatan dakwaan Johari menerima sogokan RM5.5 juta untuk membebaskan tiga penjenayah yang ditahan mengikut EO.

Johari tiba ke Kelantan pagi ini untuk merasmikan seminar pencegahan jenayah remaja dan melancarkan Rakan Cop peringkat Parlimen Kubang Kerian di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Tumboh di Kota Bharu.

'Pesan jangan tanya'

Johari sebelum itu berpesan kepada wartawan untuk tidak bertanya soalan lain kecuali yang melibatkan program Rakan Cop yang dirasmikannya.

"Tanya pasal Rakan Cop sahaja, jangan tanya soalan lain," katanya.

Seorang wakil penganjur majlis berkenaan memberitahu wartawan tidak ada sidang akhbar dan sekiranya ada soalan, mereka boleh bertanya Johari semasa beliau berjalan untuk menaiki kenderaannya.

Baru-baru ini, sebuah lamanweb, www.freewebs/msia-today mendakwa Johari menerima sogokan untuk membebaskan tiga lelaki yang ditahan mengikut Ordinan Darurat.

Bagaimanapun, Johari menafikan dakwaan tersebut. Kes itu kini disiasat oleh BPR.

Dua lelaki berkenaan berjaya ditahan BPR untuk siasatan manakala seorang lagi masih bebas.


BUKAN MODUL PERLU DIKAJI TETAPI PROGRAM PERLU DIBERHENTIKAN SERTA MERTA


Majlis Latihan Khidmat Negara (MLKN) akan bermesyuarat Khamis ini untuk mengenalpasti sama ada untuk meneruskan atau tidak modul latihan fizikal sekarang berikutan berlaku kemalangan dan kematian pelatih ketika menjalani latihan di kem.

Pengerusi MLKN, Tan Sri Lee Lam Thye berkata, mesyuarat itu akan mengkaji sama ada latihan fizikal yang diberikan terlalu berat untuk para pelatih PLKN.

Katanya, mesyuarat itu akan mencari jalan memperbaiki kelemahan pelaksanaan PLKN, dengan penekanan serius terhadap aspek latihan fizikal yang merangkumi hampir 45 peratus keseluruhan program khidmat negara.

"Jika program (latihan fizikal) yang ada sekarang tidak sesuai ia akan diperbaiki," katanya kepada pemberita selepas menutup PLKN Kem 1 Siri 4/2007 di kem PLKN Kuala Kubu Baru.

Menurut laporan Bernama, Lee juga berkata, pihaknya sentiasa mengambil langkah perlu untuk memastikan tahap kesihatan pelatih berada dalam keadaan yang baik.

Sebagai contoh, katanya, setiap pelatih yang tidak sihat akan diletakkan di bawah pengawasan unit medik setiap kem.

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN MENGGESA PROGRAM DITAMATKAN SERTA MERTA. TIDAK ADA GUNANYA MODUL DIKAJI SEMULA KERANA PROGRAM INI JELAS MEMBAZIRKAN DUIT RAKYAT. PELATIH-PELATIH YANG TAMAT LATIHAN INI LANGSUNG TIDAK MENUNJUKKAN NILAI YANG POSITIF DARI SEMUA SEGI. TAMBAHAN PULA PROGRAM JELAS MEMBAHAYAKAN PELATIH DAN KEM-KEM LATIHANNYA JUGA TIDAK SELAMAT DAN KOTOR.

UNTUK REKOD SUDAH BELASAN PELATIH YANG MENINGGAL SETAKAT INI.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59