Saturday, 24 February 2007

BILALAH PEMIMPIN WANITA ISLAM HENDAK CONTOHI RAJA PERMAISURI AGUNG DAN TENGKU PUAN PAHANGAlhamdulillah dua orang Permaisuri Raja iaitu Raja Permaisuri Agung dan Tengku Puan Pahang (Gambar) Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Iskandar berpakaian menurut perintah Allah.


MASALAHNYA BILAKAH PEMIMPIN WANITA DAN ANAK-ANAK PEREMPUAN PEMIMPIN ISLAM HADHARI HENDAK MENUTUP AURAT??


Gambar dari Blog Roslan SMS


AMBIL ISLAM SEBAGAI PENYELESAI MASALAH. INSYA ALLAH SEMUANYA AKAN DAPAT DIATASI


Pemadam Tubuh Kumpulan Pemikir Perangi Salahguna Dadah

Persatuan Mencegah Salah Guna Dadah Malaysia (Pemadam) bercadang mewujudkan kumpulan pemikir di peringkat negeri bagi merealisasikan matlamat negara bebas tanpa dadah menjelang 2015, kata pengerusi Pemadam Sarawak Datuk Sharifah Mordiah Tuanku Fauzi hari ini.

Sharifah Mordiah, yang juga naib presiden Pemadam, berkata kumpulan pemikir itu akan menyediakan cadangan dan strategi yang praktikal kepada kerajaan bagi memerangi penyalahgunaan dadah serta bahan larangan.

"Adalah perlu untuk meneroka cara bagaimana pemimpin masyarakat di Sarawak dapat bekerjasama dengan kerajaan tempatan dan badan bukan kerajaan bagi menangani ancaman ini," katanya pada perasmian seminar Pemadam oleh Menteri Perumahan Negeri Datuk Seri Abang Johari Tun Openg.

Di dalam ucapannya, Abang Johari berkata tabiat menghidu gam atau ubat sedut di kalangan belia secara perbandingan adalah trend yang baru di Sarawak dengan terdapat hanya sejumlah kecil penagih dadah berbanding di negeri lain.

Penyalahgunaan bahan larangan yang lazim di Sarawak ialah gam larutan getah yang dijual atau digunakan di kedai membaiki basikal bagi memperbaiki tayar oleh remaja di bawah 20 tahun termasuk pelajar.

TAK PAYAH TUBUHKAN PASUKAN PEMIKIR. APA YANG PENTING UNDANG-UNDANG ISLAM MESTI DIKUATKUASAKAN DALAM NEGARA KITA DALAM MENANGANI SEMUA MASALAH JENAYAH TERMASUK DADAH.

SELAGI UNDANG-UNDANG ISLAM TIDAK DIGUNAPAKAI SELAGI ITULAH MASALAH TIDAK AKAN SELESAI. KAEDAH RAWATAN UNTUK PENAGIH JUGA MESTI DIROMBAK SEMULA SUPAYA ISLAM DIJADIKAN TERAS RAWATAN.


KINI BARU KAU SEDAR


M'sia Cadang Negara Islam Putuskan Hubungan Dengan Israel

Malaysia sebagai Pengerusi Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) mahu negara-negara Islam yang mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel supaya bertindak memutuskan hubungan itu dan memanggil balik duta-duta mereka, kata Menteri Luar Datuk Seri Syed Hamid Albar.

Katanya cadangan itu dikemukakan Malaysia pada Mesyuarat Luar Biasa Menteri-Menteri Luar Mengenai Keganasan Israel terhadap Masjidil Al-Aqsa di Jeddah, Arab Saudi dua hari lalu.

"Kita mencadangkan agar negara-negara Islam yang mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel supaya memutuskannya, atau memanggil balik duta-duta mereka buat sementara waktu, untuk menunjukkan kita serius dan bukan hanya bercakap kosong," katanya selepas menyampaikan bantuan mangsa banjir sumbangan Bank Rakyat, hari ini.

HAI PEMIMPIN ISLAM HADHARI TAKKAN KAU BARU SEDAR HARI INI YANG YAHUDI MEMANG BANGSA YANG TIDAK BOLEH DIBUAT BAIK.


KEMPEN ANTI MAT REMPITBeginikah wajah Mat Rempit? jom sama-sama berkempen anti rempit. Jauhi anak anda dari meRempit buatlah kerja lain yang lebih berfaedah.......


....blog darigaunghati...


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59