Sunday, 18 February 2007

PAK LAH ADA BERANI KA?


Utusan Malaysia hari ini dengan bangga membodek Pak Lah 'kununnya' inilah masa terbaik untuk bubar parlimen.

Maka disiarkan kenyataan seorang pakar ekonomi tempatan yang yakin sekarang adalah masa sesuai untuk kerajaan membubarkan Parlimen bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum.


Pengarah Eksekutif Institut Penyelidikan Ekonomi Malaysia (MIER), Profesor Emeritus Dr. Mohamed Ariff Abdul Kareem dipetik sebagai berkata, kedudukan ekonomi negara pada masa ini sangat stabil, setelah semua asas ekonomi domestik menunjukkan petanda-petanda pemulihan positif.

Menurutnya, kerajaan perlu mengambil kesempatan daripada keadaan ekonomi yang sedang berkembang pesat sekarang untuk mengadakan pilihan raya umum.

Beliau berkata, langkah itu membolehkan kerajaan memberi tumpuan sepenuhnya untuk menguruskan ekonomi negara yang dijangka melambung pada tahun depan.

‘‘Saya bukan seorang pakar politik untuk mengulas mengenai hal itu (politik), tetapi sebagai pakar ekonomi saya berpendapat kerajaan perlu mengelakkan tumpuannya terganggu dengan hal-hal lain (politik).

‘‘Jika pilihan raya umum dapat diadakan segera dalam suasana sekarang, maka kerajaan dapat memberi tumpuan sepenuhnya menjana ekonomi negara yang dijangka mengalami kemajuan pesat pada tahun depan,’’ katanya kepada Utusan Malaysia, hari ini.

PAK LAH ADA BERANI KA? KALAU BERANI BUBARLAH SEKARANG. NO PROBLEM. BUKANKAH IMAM AL BADAWI WAL HADHARI TELAH MENGUASAI SEMUA. APA YANG NAK DITAKUTKAN. SPR DIBAWAH DAGU HANG. KEMENTERIAN KESELAMATAN DALAM NEGERI DI BAWAH KETIAK HANG. KEMENTERIAN KEWANGAN DALAM KOCEK HANG. HANG KAN PERDANA MENTERI SEMUA BENDA YANG MAHU BOLEH JADI.

HANG BOLEH TANGKAP PEMIMPIN-PEMIMPIN PEMBANGKANG PAKAI ISA KALAU MAHU SEBELUM HANG BUBAR PARLIMEN.HANG BOLEH ARAHKAN SPR BUAT APA SAHAJA UNTUK MEMENANGKAN BN. NAK KEMENANGAN 100 % PUN BOLEH. NAK BAGI PEMBANGKANG HILANG DEPOSIT DI SEMUA KERUSI PUN BOLEH.

BUKANKAH SPR DAN SEMUA JABATAN KERAJAAN SUDAH MENJADI PARTI KOMPONEN BN. ANAK MENANTU HANG PUN SEMUA DAH KAYA RAYA. BILA-BILA HANG MAHU DUIT, BANYAK MANA PUN DEPA BOLEH BAGI.

LA INI PUN HANG NAK PI KEMPEN MANA PUN SENANG SEBAB DENGAQ CERITA HANG DAH ADA KAPAI LAYAQ DAN KAPAI TERBANG MAHAL. APA NAK KISAH.

APA LAGI BUBARKAN PARLIMEN SEKARANG. HANG PASTI MENANG WAHAI IMAM AL BADAWI WAL HADHARI.

TAKKAN DUA TIGA PERKARA KAT BAWAH INI MENJADIKAN HANG KETAQ LUTUT KOT.


1. Bayaran RM 380 juta dalam pembelian 18 buah jet pejuang Sukhoi berharga RM 3.2 bilion yang dibeli Kementerian Pertahanan.

2. Pembayaran komisyen RM 370 juta kepada ‘orang tengah’ dalam pembelian dua buah kapal selam ‘Scorpene’ berharga RM 4.1 bilion.

3. Pembelian sebuah jet mewah berharga RM 200 juta untuk kegunaan beliau (PM) dan pembesar negara.


MUNGKIN HANG TAKUT SEBAB BUKAN DUA TIGA PERKARA INI SAHAJA TAPI BANYAK LAGI KEZALIMAN, RASUAH, PENYELEWENGAN DAN PENIPUAN HANG DAN KUNCU-KUNCU HANG BUAT.


DI MANA ORANG MELAYU?


Apalah yang hendak dibanggakan dengan pembangunan di Malaysia kerana pembangunan tersebut sebenarnya dikuasai oleh orang lain.

Orang Melayu majoritinya hanya menjadi kuli kepada orang lain. Siapakah yang menjadi pemandu kepada boss-boss kalau bukan orang melayu; siapa 'Pak Guard' di gedung-gedung besar kalau bukan orang melayu; siapakah tukang-tukang sapu di Firma-Firma dan Pejabat-pejabat kalau bukan orang melayu.

Bukan tujuan kami untuk menghina mereka-mereka yang menjadi 'kuli' tersebut, tetapi sekadar untuk menyedarkan kita bahawa pembangunan yang dibangga oleh pemimpin Islam Hadhari hari ini sebenarnya tidak menjanjikan kesejahteraan sebenar kepada orang melayu kerana orang melayu semakin lama semakin terpinggir di tanahair sendiri.

Cuba lihat fakta siapa 10 orang paling kaya di Malaysia. Sebenarnya hanya seorang sahaja orang Melayu yang masuk dalam senarai tersebut, yang lain semua dari bangsa lain.

1. Raja gula Robert Kuok Hock Nien (Gambar) - RM32.4 bilion.
2. T. Ananda Krishnan - RM19.7 bilion
3. Tan Sri Quek Leng Chan Kumpulan Hong Leong -RM10.3 bilion
4. Tan Sri Lim Goh Tong Kumpulan Genting
5. Pengerusi Public Bank Tan Sri Teh Hong Piow;
6. Pengerusi eksekutif IOI Corporation Tan Sri Lee Shin Cheng;
7. Pengerusi Yayasan Albukhary Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary;
8. Presiden,Ketua pegawai eksekutif Kumpulan Genting Tan Sri Lim Kok Thay;
9. Pengasas dan pengerusi Kumpulan Rimbunan Hijau Tan Sri Tiong Hiew King.
10.Ketua YTL Corp Tan Sri Yeoh Tiong Lay


JANGAN TUNGGU LAGI WAHAI PAK LAH


KHABARNYA PAK LAH NAK TAMATKAN ZAMAN DUDA

"Calon pertama seorang pegawai kanan kerajaan yang bertugas sebagai KSU Kementerian, kebetulan adik ipar kepada rakan karib Imam Besar Islam Hadhari ini yang sekarang menjadi Yang Di Pertua Negeri. Seorang lagi juga adik ipar kepada seorang Menteri Besar tetapi khabarnya kerana dia seorang doktor, maka awal awal telah menolaknya kerana mungkin bimbang soal calon suaminya yang memerlukan pakai lampin (pampers) itu. Dan yang terakhirnya calon isteri Perdana Menteri Malaysia yang terkenal dengan sajak Mencari Damai Abadi, sebenarnya sudah berada di dalam komplek Seri Perdana di Putrajaya.

Khabar cerita dari mulut ke mulut bahawa wanita yang bertuah ini terpilih kerana ada wasiat dari bekas isteri Perdana Menteri ke lima ini yang terhebat dan terbesar jasanya kepada UMNO sehingga satu dewan di Ibu Pejabat UMNO dinamakan sempena namanya supaya berkahwin dengan wanita ini. Tambahan pula wanita pilihan pengganti isterinya ini adalah janda adik iparnya dan bagi Imam Besar ini dahulunya dipanggil biras.

Wanita ini lah sekarang yang masuk "final list" disamping kekasih lamanya yang bernama Hamidah. Seperti mana kita maklum, Imam Besar Islam Hadhari ini amat takut dengan isterinya dan setelah isterinya meninggal, dia lagi bertambah takut. Wanita ini khabarnya bertugas sebagai "Hometaker" di kediaman rasmi Perdana Menteri tetapi jika dia kerja di Hotel jawatan itu adalah jawatan " Housekeeping" dan masa dulu kerja-kerja rumah ini, kalau ada orang Melayu atau Cina berkerja di rumah orang putih untuk tugas membasuh baju, kemaskan bilik, siapkan makanan akan dipanggil "amah". Jika rumah orang Melayu pula banyak gelarannya, ada dipanggil "orang gaji" atau "babu" dan hari ini sudah di gred dengan panggilan samada "servant" atau "pembantu rumah".

Apa pun sekiranya Abdullah Ahmad ini bernikah bayangkanlah apa yang akan terjadi dengan Rosmah Mansor yang terpaksa melepaskan jawatan Pengerusi Bakti kerana amalannya isteri Perdana Menteri akan menjadi Pengerusi, maka beramai-ramai isteri Menteri dan Timbalan Menteri yang ada sekarang ini berketuakan orang gaji.

Bagaimana pun eloklah Perdana Menteri kita ini berkahwin. Sebagai seorang yang kononnya tahu agama, pastilah dia tahu salah untuk membenarkan sesaorang yang tidak mempunyai hubungan keluarga dengannya tinggal serumah dan sebumbung kerana kesemua saudara sebelah isteri sudah meninggal dunia atau bercerai dan tidak ada lagi hubungan apa-apa kecuali keluarga disebelah lelaki sendiri".

Di ambil dari 'darigaunghati, coretan asli : coretan Sang Kelembai


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59