Saturday, 17 February 2007

IMAM AL HADHARI BUTA KAYUGAMBAR : Imam Al Hadhari bergembira tetapi rakyat menderita.HARGA BARANGAN SEMAKIN NAIK, HARGA MINYAK TETAP TIDAK DITURUNKAN, KADAR TOL SEMAKIN NAIK, KOS PENDIDIKAN SEMAKIN NAIK, KOS BAYARAN UNTUK KESIHATAN SEMAKIN NAIK. ITULAH REALITI YANG DIHADAPI OLEH RAKYAT MALAYSIA HARI INI.

TETAPI YANG MENGHAIRANKAN IMAM AL HADHARI WAL BADAWI BERKATA BAHAWA KEHIDUPAN RAKYAT SEMAKIN BAHAGIA DAN SELESA. KALAU BEGITU KITA HARAP KERAJAAN NAIKKAN HARGA MINYAL, JANGAN KAWAL HARGA BARANG, NAIKKAN KADAR TOL DAN LAIN-LAIN SUPAYA RAKYAT SEMAKIN SELESA DAN BAHAGIA.


Semalam Imam Hadhari tersebut berkata bahawa rakyat Malaysia kini memiliki tahap keselesaan dan kebahagiaan keluarga yang tinggi.

Perdana Menteri itu berkata, satu kajian yang dijalankan baru-baru ini mendapati, indeks keselesaan dan kebahagiaan keluarga yang dicapai oleh rakyat negara ini ialah 8.2 daripada skala tertinggi 10.(KAJIAN SIAPA INI. NAMPAKNYA PARA PENGKAJINYA BENGUNG DAN TIDAK CERDIK. MUNGKIN RESPONDENNYA ADALAH PENDOKONG ISLAM HADHARI ATAU ORANG-ORANG KAYA YANG TIDAK TERKESAN DENGAN KENAIKAN BARANGAN DAN HARGA MINYAK)

Lebih menarik lagi, menurut beliau, kajian yang sama juga menunjukkan indeks budi bahasa rakyat adalah 7.2 daripada skala tertinggi 10.

‘‘Indeks lebih daripada tujuh adalah satu pencapaian yang baik. Kita mestilah meningkatkan usaha untuk meningkatkan tahap itu dari semasa ke semasa.

‘‘Sekarang saya nampak daripada laporan yang saya baca dan terima, sudah ada perubahan yang menunjukkan mereka (rakyat) berasa lebih yakin.

‘‘Rakyat kini berasa lega berbanding dengan kebimbangan sebelum ini,’’ kata beliau yang juga Menteri Keselamatan Dalam Negeri (KKDN) ketika berucap pada perhimpunan bulanan kementerian berkenaan di sini, hari ini.( APAKAH DENGAN KADAR JENAYAH YANG SEMAKIN TINGGI, KADAR RASUAH YANG SEMAKIN RUNCING, DUIT SIMPANAN DALAM TABUNG HAJI TIDAK SELAMAT, PENGGUNAAN AKTA ISA DAN OSA SEWENANG-WENANGNYA DAN LAIN-LAIN RAKYAT TIDAK BIMBANG?)

Beliau bagaimanapun tidak menyebut pihak yang menjalankan kajian itu.(MEMANGLAH KALAU SEBUT NANTI ORANG TAHULAH PULA SIAPA YANG BENGUNG ITU. MUNGKIN BADAN KERAJAAN ISLAM HADHARI YANG BUAT MESTI ANGKAT BAKUL SENDIRI)


JANGAN JADIKAN DAMAI ALAT POLITIK - HARUSSANI


Mufti Perak Datuk Seri Harussani Zakaria meminta semua pihak supaya jangan menjadi Dewan Amal Islami (Damai) yang dilancarkan oleh Perdana Menteri semalam, yang turut dianggotai ulama, sebagai alat atau landasan untuk agenda politik.

Sehubungan itu, beliau berharap Damai – sebuah badan baru yang dianggotai ramai cendikiawan Islam, daripada dijadikan bahan berpolitik.

Menurut laporan Bernama, beliau berkata, penubuhan Damai,yang turut dianggotai golongan ulama, bertujuan menjadi platform untuk menggerakkan badan bukan kerajaan (NGO) Islam di negara ini.

"Jangan kaitkan ulama dengan politik ... Ulama bukan politik. Kita hanya ada satu matlamat (untuk gerakkan Islam), jadi ketepikan semua elemen-elemen politik," katanya dalam ucaptama perasmian Wacana Ilmuan Islam.

Semalam, Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi melancarkan Damai, iaitu badan yang menaungi semua NGO Islam di negara ini bagi menjalankan aktiviti pembangunan modal insan dalam kalangan Ummah.

Damai yang dicetuskan oleh Abdullah, menaungi 95 badan amal Islam dan 538 badan bukan kerajaan (NGO) yang berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) serta Pendaftar Pertubuhan Malaysia (ROS).

Harussani juga berkata, agama dan sistem akademik tidak wajar dipisahkan kerana langkah itu menyebabkan lahir generasi berkemahiran dalam ilmu dunia tetapi jahil mengenai tuntutan Islam.

Turut hadir dalam wacana itu ialah Timbalan Menteri Penerangan Datuk Ahmad Zahid Hamidi, yang juga Pengerusi Damai.

(KALAU BETUL IMAM AL HADHARI IKHLAS TIDAK MAHU DAMAI BENAR-BENAR BEBAS DARI KEPENTINGAN POLITIK MENGAPA ZAHID HAMIDI DILANTIK SEBAGAI PENGERUSI DAMAI. APA HEBATNYA ZAHID HAMIDI SEHINGGA BELIAU DIPILIH MENJADI PENGERUSI DAMAI.SEPATUTNYA ULAMA' LAH YANG DIPILIH SEBAGAI PENGERUSI DAMAI.

SUDAH TENTU ORANG POLITIK SEPERTI ZAHID AKAN MENJADIKAN DAMAI SEBAGAI BATU LONCATAN UNTUK KEPENTINGAN POLITIK PEMERINTAH. IKLASKAH IMAM AL HADHARI DALAM HAL INI.?)


GONG XI FA CHAIDEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL MENGUCAPKAN SELAMAT TAHUN BARU KEPADA MASYARAKAT TIONGHUA SEMOGA PERPADUAN ANTARA KITA SEMAKIN ERAT.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59