Thursday, 27 December 2007

UMNO/BN MUKA TAK MALU GUNA HARTA AWAM UNTUK PILIHANRAYA OLOK-OLOKMerlimau : Umno yang terus menggunakan harta kerajaan untuk kepentingan politik mereka. Terbaru Umno dikesan menggunakan balai raya Kampung Seri Minyak di Jasin untuk dijadikan tempat bagi menjalankan pilihanraya olok-olok BN minggu lepas.

Tinjauan kami mendapati banyak bendera BN dicacak di perkarangan Balai Raya tersebut.
Timbalan Pesuruhjaya PAS Melaka, Mejar (B) Jasme Tompang kesal dengan sikap Umno/BN yang langsung tidak segan silu menggunakan harta awam untuk program parti mereka.

"Tidakan menunjukkan kepimpinan UMNO/BN ini memang tak boleh diharap dan bermegah dengan memperkudakan harta rakyat untuk keuntungan politik UMNO/BN, mereka sebenarnya tidak mempunyai bangunan sendiri sebab itu mereka menceroboh harta awam" tegas Mejar (B) Jasme.

"Umno/BN kini dilihat amat terdesak sehinggakan bukan sahaja melakukan pilihanraya olok-olok tetapi sanggup menggunakan premis Awam untuk kegunaan kepentingan politik BN, ini jelas bahawa pemimpin UMNO/BN ini dah tak kenal mana satu milik Parti atau milik Awam, dek kerana terlalu lama berkuasa",tambah beliau.

Tindakan ini sebenarnya sudah menjadi tradisi UMNO/BN yang turun temurun dimana setiap kali Pilihanraya diadakan tanpa segan silu mereka menggunakan seluruh Jentera Kerajaan bagi menggerakkan aktiviti kempen mereka.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

1 Comment:

Suka semak ejaan said...

"Tidakan menunjukkan kepimpinan UMNO/BN...

ejaan sila betulkan

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59