Sunday, 16 December 2007

TIMBANGKAN PERMINTAAN NGO INDIA. BAGAIMANA DENGAN SUWANDI DAN AZMAN DI TERENGGANU?


Abdullah Ahmad Badawi dilaporkan meminta Peguam Negara Gani Patail untuk mempertimbangkan rayuan menggugurkan dakwaan cubaan membunuh yang dikenakan terhadap 31 orang yang ditahan dalam perhimpunan haram di Batu Caves, bulan lepas.

Abdullah yang juga Menteri Keselamatan Dalam Negeri berkata beliau telah meminta Peguam Negara untuk mempertimbangkan perkara itu secepat mungkin.

Katanya beliau bersimpati dengan 31 orang yang didakwa itu dan percaya mereka dipesongkan oleh penganjur perhimpunan haram itu.

Tetapi malangnya Imam Al Badawi tidak pula bersimpati kepada 2 mangsa tembakan Polis iaitu Suwandi dan Azman yang tercedera dalam Peristiwa Batu Burok, yang ditahan di penjara kerana di tuduh cuba membunuh Polis da tidak dibenarkan ikat jamin.

Inilah sikap 'double standard' Imam Badawi yang jelas tunduk kepada pihak tertentu tetapi tiada belas kasihan kepada kedua-dua Pemuda PAS tersebut.

Imam Al Badawi harus sedar bahawa tindakan menuduh Suwandi dan Azman adalah tidak masuk akal kerana kedua-dua mereka tidak ada senjata malah tidak menunjukan sikap untuk membunuh Polis tersebut pada masa kejadian.

Namun kerana busuk hati dan ingin melepaskan diri maka, kedua-dua mereka yang dituduh bersalah sedangkan Polis yang menembak mereka seolah-olah ingin membunuh terlepas.

Hukumlah sekuasa kamu dapat menghukum, kamu hanya dapat menghukum di dunia ini sahaja ..............

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59