Monday, 31 December 2007

SHAHIDAN 'CONFIRM' TAK DAPAT SAMBUNG TUGAS MB PERLIS, RADZI KEMPUNAN NAK JADI MB PERLIS?Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad, Sabtu lalu secara terbuka meminta Menteri Besar Perlis, Shahidan Kassim, memberi laluan kepada kepemimpinan baru untuk menerajui parti itu di Perlis.

Beliau berkata, sudah sampai masanya Perlis mengambil tindakan drastik dengan memilih kepemimpinan baru untuk menerajui parti, apatah lagi dengan keadaan politik di negeri itu yang dianggapnya semakin kucar-kacir, sejak akhir-akhir ini.

"Bagi saya, Perlis patut berubah dan MB (Menteri Besar) juga patut diubah. Jika masih kekal kepemimpinan lama, Perlis akan tetap kekal macam tu juga," katanya kepada pemberita, selepas menghadiri Majlis Taklimat dan Perasmian Gerak Kerja Pilihan Raya Umno Bahagian Padang Besar,Sabtu lalu.

Nampaknya riwayat Shahidan sebagai Menteri Besar sudah sampai ke penhujungnya. Selepas Pilihanraya akan datang kita tahu kemana Shahidan akan di'terajang' oleh Pak Lah.

Kenyataan Radzi yang disebut-sebut akan dilantik sebagai Menteri Besar Perlis yang baru nanti, sudah tentu menyakitkan hati Shahidan sendiri. Malah lebih teruk lagi ianya disiarkan di muka depan akhbar arus perdana seperti Utusan Meloya dan Berita Hairan.

Namun Radzi sendiri mungkin kempunan untuk menjadi Menteri Besar kerana ada calon lain yang lebih layak iaitu Dato' Prof Haron Din atau Ustaz Hasim Jasin dari PAS. Ini kerana 'mood' rakyat sekarang menunjukkan PAS semakin mendapat tempat di hati mereka bukan sahaja di Perlis malah diseluruh negara.

TAMATLAH RIWAYAT SEORANG LAGI MENTERI BESAR UMNO YANG 'CENGE' DAN BENGKEN INI. KASIHAN TOK DAN LEPAIH HANG PI MANA TAKUT-TAKUT APA JAWATAN PUN DEPA KAT HANG MENTERI PUN TAK DAPAT, AHLI PARLIMEN PUN MELEPAS

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59