Thursday, 27 December 2007

REMINDER!!!!!!!


JANGAN LUPA HADIR DI MAHKAMAH PERSEKUTUAN 9.00 PAGI INI UNTUK MENDENGAR KEPUTUSAN KES SUBASHINI

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

3 Comments:

Anonymous said...

hakim malaysia , memang berat sebelah , subhasini dan anaknya tetap hindu dilahirkan hindu dan harus mati sebagai hindu. Ini adalah hukum manusia yang akan mati satu hari tetapi tidak bolih nafikan atau ketepikan hukum tuhan serta kepercayaan masing masing. Suami subashini adalah seorang yang dayus mengunakan kuasa syariyah untuk kepentingan diri sendiri dan untuk nafsu buas nya .

Anonymous said...

kes mcm ni selalu jd pertikaian kat malaysia... Mahkamah Syariah takde kuasa.

Walaupun dah 50 tahun merdeka tapi kuasa mahkamah syariah masih terlalu kecil.

Kuasa yang ada limitnya cuma denda RM5000 dan penjara 2-3 bulan je... Itu pun buleh dpt diskaun lagi.

Igt tak 1 kes kat pahang x lama dulu.. sorang mamat ni dijatuhkan hukuman sebat oleh mahkamah syariah.. Dia pun mengaku salah.
Tapi kes jadi hangat bila tiba tiba MB Pahang kata hukuman x boleh di jalankan sebab takde prosedur untuk merotan. Pelikkan!

Satu lagi... Kat Malaysia ni, mahkamah syariah x boleh hukum org bukan islam. Undang2 mahkamah syariah cuma buleh hukum org islam je.. Cuba tengok kes Ajaran Sesat... Ayah Pin / Kahar Ahmad contohnya dan byk lagi ajaran sesat. Kerajaan x charge mereka ni murtad tp hanya dikategorikan ajaran sesat. Kalau murtad x blh charge sebab belum ada akta murtad lagi.

Kes Kamariah Ali lulusan Azhar yg murtad tu pun x setle lagi.. Padahal dia sendiri dah mengaku.

Benda mcm ni perlu ada political will. Tapi kat Malaysia ni.......

Anonymous said...

apa susah susah sangat , suruh subashini masuk islam dan mengambil anaknya . kemudian apa dia buat tidak ada siapa yang akan ambil tahu lebih lebih lagi pergi ke luar negeri. Bnayak NGO yang sanggup tolong wanita malang ini.
isu ini buat saya ketawa .......
man verses system and system verses man .Akhir nya yang mendapat nama busuk ialah ugama islam itu sendiri???????

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59