Monday, 26 November 2007

TINDAKAN POLIS SEMUA BETULPolis seolah-olah maksum tidak pernah melakukan kesalahan. Itulah hakikat yang berlaku di dalam negara kita apabila setiap tindakan Polis dipertahankan dengan apa cara juga oleh pemimpin Islam Hadhari.

Polis mencederakan rakyat(Bloody Sudnay, Demo kenaikan minyak dan lain-lain), Polis menembak rakyat (Kes Batu Burok), Polis menangkap rakyat tanpa bicara (ISA), malah Polis membunuh (seperti kes Memali) juga tidak salah. Yang salah adalah rakyat. Bukan ini sahaja banyak lagi kes yang tidak mampu kita tulis di sini.

Walaupun Suruhanjaya Penambahbaikan Polis ditubuhkan tetapi ianya tidak lebih hanyalah untuk mengabui mata rakyat, tetapi hasil dan cadangan suruhanjaya itu hanya tercatat di atas kertas tanpa diimplementasikan.

Inilah yang berlaku di dalam negara kita, apabila pemerintah begitu angkuh dan bongkak tidak mahu mengaku kesalahan mereka dan pegawai-pegawai mereka. Akhirnya rakyat menjadi mangsa.

Anggota Polis yang menembak, membunuh dan membantai rakyat lepas bebas tanpa dibicarakan, hatta kes Memali yang sudah berlanjutan 12 tahun pun masih belum diputuskan di mahkamah. Entah berapa kali ditangguhkan sehingga ramai antara saksi penting telah meninggal dunia.

Inilah MALAYSIA NEGARAKU.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59