Monday, 12 November 2007

TAHNIAH ISMAIL. PULIHKAN IMEJ POLIS YANG TERCALAR DENGAN TERUK
Datuk Ismail Omar dilantik menjadi Timbalan Ketua Polis Negara yang baru berkuatkuasa esok (13 November) bagi menggantikan Tan Sri Mohd Najib Abdul Aziz yang akan bersara.

Ketua Setiausaha Kementerian Keselamatan Dalam Negeri Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof mengumumkan pelantikan Ismail menggantikan Najib dalam satu kenyataan hari ini.

Kataya, pelantikan Ismail diperkenankan oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin atas nasihat Perdana Menteri setelah diperakukan oleh Suruhanjaya Pasukan Polis, demikian menurut laporan Bernama.

Abdul Aziz yang juga Setiausaha Suruhanjaya Pasukan Polis berkata. Ismail sebelum ini memegang jawatan sebagai Pengarah Jabatan Pengurusan, Bukit Aman.

Ismail, 54, yang dilahirkan pada 17 Mei 1953 di Kulim, Kedah, berkelulusan Ijazah Undang-Undang daripada Universiti Islam Antarabangsa, Malaysia.

KAMI MENGHARAPKAN ISMAIL DAPAT MEMULIHKAN IMEJ POLIS YANG TERCALAR DENGAN BEBERAPA INSIDEN BURUK SEPERTI PERISTIWA POLIS MENEMBAK ORANG AWAM DI BATU BUROK, POLIS MEMUKUL, MENENDANG DAN MENANGKAP RAKYAT SECARA MEMBUTA TULI PADA SETIAP DEMO AMAN RAKYAT SEPERTI DEMO TERBARU HIMPUNAN 100,000 SABTU LALU.

POLIS JUGA MESTI MEMBEBASKAN DIRI DARI MENJADI KUDA TUNGGANGAN BN DAN UMNO DI MANA BANYAK TINDAKAN POLIS DI LIHAT MENYEBELAHI PARTI PEMERINTAH.

SELAIN ITU ISMAIL JUGA DI HARAP DAPAT MENYELESAIKAN SEMUA KES RASUAH, PENYELEWENGAN KUASA DAN LAIN-LAIN SALAH LAKU POLIS YANG JELAS BERTENTANGAN DENGAN UNDANG-UNDANG.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59