Tuesday, 13 November 2007

RUPA-RUPANYA ZAINUDDIN MAIDIN TU BODOH SANGAT!


Saya dah lama tengok telatah Zainuddin Maidin, saya dah cakap kepada ramai kawan-kawan semasa dalam UMNO dulu bahawa dia ni tak layak menjadi Menteri. Bagi saya dia ni tak ada kualiti, dan memang rupanya layak menjadi kaki bodek. Ramai kawan-kawan saya berkata bahawa itulah kmualiti yang bagus untuk menjadi Menteri didalam kabinet BN. Kaki Bodek dan Tidak Cerdik!
Semasa di interview oleh Wartawan Aljazeera, lagi jelas bahawa Zainuddin ni bukan saja tak punyai kualiti seorang Menteri, bahkan kualiti kaki bodek pun dia gagal. Dia hanya seorang yang bodoh, betul-betul bodoh! Malu Malaysia mempunyai Menteri macam Zainuddin ni!
Tapi dalam akhbar The Star pada hari ini, 13hb November 2007, dia menampakkan sangat dia tu bodoh! Dia kata : "The police only used water cannons and tear gas and did not shoot anyone" (Polis hanya guna pancutan air dan gas pemedih mata dan polis tak tembak sesiapa pun). KEPALA BAPAK DIA!
Hoi -- Zainuddin bodoh, cuba kamu dipancut dengan air dan gas ini, apa macam? Engkau ingat air tu, air biasa ke? Itu air asid, air racun! Kalau kena ke mata, buta. Kalau kena ke kulit, gatal! Kalau tak dibasuh serta merta kulit boleh jadi berkudis!
Gas itu pula, kalau kena sikit saja ke mata, terus tak dapat buka mata, bukan sekadar pedih, tapi sakit macam kena cili api. Kalau terhidu walaupun sedikit, terus tidak boleh bernafas. Kalau tidak dapat bantuan segera, ia boleh membawa maut!
Tapi Zainuddin yang bodoh ni, boleh kata, hanya pancutan air dan gas! Kepala
bapaknya. Manusia bodoh!

Suhaimi Said - Lubuk Kawah

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59