Tuesday, 13 November 2007

PILIHANRAYA UMUM SEBELUM 15 FEB.


Ooooop sorry. Itu bukan cerita di Malaysia. Itu di Pakistan. Segila-gila Musharaf, dia berani tetapkan tarikh Pilehanraya Umum. Adakah Pakistan lebih demokratik dari Malaysia? No. Tidak. Pemerintah Pakistan adalah diktatur militer. Presidennya seorang Jenderal yang masih bertugas, dan uniformnya belum gugur.

Negara-negara demokratik lain menetapkan pilehanraya lebih awal. Di Amerika, rakyatnya dah tahu pilehanraya akan datang semasa pergi mengundi di pilehanraya semasa. Di England, dah diketahui berbulan-bulan sebelum Pilehanraya, begitu juga di Kanada, di New Zealand, di Australia. Bahkan di Indonesia pun begitu. Di Thailand yang huruhara tupun pilehanraya diumumkan berbulan-bulan sebelum tu. Di Israel, Negara Zionis yang jahat kepada penududuk Palestin tu pun berlembut dengan rakyat sendiri dan pilehanraya mereka diketahui lebih awal. Semua Negara-Negara Eropah begitu.

Malaysia? Hampas tak guna! Semuanya buat mengejut! Tarikh pembubaran Parlimen tak diberitahu bila. Pilehanraya yang penuh dengan penipuan, rasuah, dan salahguna kuasa dibuat dalam tempoh hanya 10 hari, semua media citak dan letronik membawa kempen BN, semua jabatan kerajaan disalahguna, semua kewangan negara digunakan untuk pilehanraya BN, polis digunakan untuk menekan pembangkang, spr untuk BN, hampeh tak guna. Dan inilah demokrasi yang dihidangkan untuk rakyat Malaysia. TAK MALU!

lubuk kawah

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59