Wednesday, 21 November 2007

PILIHANRAYA BEBAS : IMAM HADHARI CAKAP TAK SERUPA BIKINSINGAPURA : Semalam Imam Al Hadhari berkata beliau memang mahukan sebuah pilihanraya yang bebas dan adil.

Selain itu sebagai orang no.1, katanya, beliau bertanggungjawab memastikan mandat yang diperoleh daripada rakyat untuk memerintah negara diperoleh daripada kemenangan yang berwibawa. Imam Al Hadhari juga berhasrat untuk memastikan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjadi sebuah badan yang adil dan demokratik serta membolehkan rakyat Malaysia yang mendaftar sebagai pemilih keluar mengundi.

Baik sungguh niat Imam Al Hadhari ini. Namun kita meragui keikhlasan beliau kerana Pilihanraya 2004 yang menjadi Pilihanraya pertama di bawah tampuk pemerintahan beliau merupakan Pilihanraya terburuk pernah diadakan.

Antaranya waktu mengundi dilanjutkan di Selangor, Persempadanan Pilihanraya yang jelas memihak kepada BN; Bilangan pertambahan pengundi yang meragukan di Terengganu; jumlah peratusan pengundi yang keluar terlalu tinggi di Terengganu; jumlah pengundi luar yang ramai di Terengganu; jumlah pengundi yang dikesan mengundi dua kali kerana namanya ada 2 kali dalam daftar pemilih dan seribu satu macam perkara yang meragukan.

Imam Hadhari terus tidak menghiraukan bantahan dan rayuan pembangkang supaya media bersikap bebas dan tidak menjadi pengampu BN. Di zaman Imam Hadhari media terus dijadikan kuda tunggangan BN dan ia menjadi senjata untuk menfitnah dan memburuk-buruk pembangkang.

Selagi semua masalah berkaitan SPR dan media ini tidak dibaiki oleh Imam Hadhari selagi itulah rakyat tidak akan percaya kepada Imam Al Hadhari wal.

Rakyat bukannya bodoh untuk ditipu sekali lagi oleh Imam Hadhari.

INGATLAH WAHAI IMAM HADHARI KEMENANGAN KAMU DAN BN PADA PILIHANRAYA LALU ADALAH DENGAN CARA YANG TIDAK BETUL. SEGALA KUASA, GAJI, ELAUN DAN LAIN-LAIN YANG KAMU TERIMA ADALAH HARAM KERANA IANYA DIPEROLEHI DENGAN CARA HARAM SEBAGAIMANA YANG DINYATAKAN OLEH TOK GURU NIK AZIZ.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59