Monday, 19 November 2007

PEMIMPIN UMNO CAKAP BERDEGAR-DEGAR TAHI BERGELUMANG DI @#@TUTTerdapat sejumlah 234,983 atau 10 peratus daripada keseluruhan 2,373,193 pelajar tahun satu tidak memasuki tingkatan satu. Perangkaan ini bentangkan pada Persidangan Meja Bulat Berkaitan Agenda Melayu Pasca 50 Tahun Merdeka yang dikeluarkan Yayasan Kajian dan Strategik Melayu pada 20 Oktober lalu.

Perkara didedahkan sendiri oleh pengampu kerajaan iaitu Ketua Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Gombak Lele Suzana Kudari ketika membahaskan usul ekonomi dan pendidikan pada Perhimpunan Agung UMNO 2007 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) awal bulan ini.

Apa sudah jadi ni? Pemimpin-pemimpin Umno bukan main besar cakapnya, bangsa angkasa lah, cemerlang, gemilang dan terbilanglah bermacam-macam lagi.

Tetapi hakikatnya begitu ramai rakyat yang tercicir. Mengapa mereka tercicir? Persoalan inilah yang sepatutnya di jawab oleh Menteri Pelajaran, Hishamuddin Hussein.

Adakah kerana tidak mampu? Pelajar tidak minat ke sekolah atau lain-lain.
Hishamuddin mesti menyiasat dan atasi masalah ini.

Kegagalan remaja ini melanjutkan pelajaran ke Sekolah Menengah merupakan kegagalan kerajaan Islam Hadhari yang tidak boleh dimaafkan.

PEMIMPIN UMNO CAKAP BERDEGAR-DEGAR TAHI BERGELUMANG DI @#@TUT

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59