Monday, 12 November 2007

PAK LAH HILANG PUNCA TUDUH PEMBANGKANG HERET AGONG DALAM POLITIKNampaknya Imam Al Hadhari semakin kehilangan punca dalam mendepani situasi politik yang nyata tidak menyebelahi beliau sehari dua ini. Kejayaan BERSIH menggumpulkan 100,000 rakyat berhimpun di depan Istana Negara dan kawasan-kawasan sekitar Kuala Lumpur Sabtu lalu benar-benar menggusarkan pemimpin yang selalu tertidur ini.

Semalam beliau membuat kenyataan bodoh beliau apabila mendakwa pembangkang mengheret Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong ke kancah politik. Adakah dengan hanya menyerahkan memo menuntut pilihanraya bersih menunjukkan Agong di ajak berpolitik?.

Adakah Imam Al Hadhari buta politik. Agong sebagai Ketua Negara sememangnya sedang berpolitik di mana beliau sedang bersemayam memerintah negara dengan bantuan Imam Hadhari sendiri.

Baginda berhak untuk mendengar dan meneliti tuntutan rakyat dan terpulang kepada baginda untuk mengambil apa-apa juga tindakan demi untuk menyelamatkan negara. Hatta 'memecat' Perdana Menteri(PM) juga mungkin satu tindakan yang boleh menyelamatkan negara kerana mungkin baginda rasa PM lemah dan tidak cerdik.

Media melaporkan bahawa Imam Hadhari menyifatkan tindakan pembangkang menyerahkan memorandum berhubung dengan beberapa tuntutan mengenai proses pilihan raya di Malaysia kepada Istana Negara sebagai cubaan mengheret institusi raja terutama Yang di-Pertuan Agong ke dalam kancah politik.

"Yang di-Pertuan Agong lebih matang dan tidak terperangkap dengan taktik politik mereka (parti pembangkang),” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konges ke-22 Parti Bersatu Sabah (PBS) pimpinan Datuk Seri Joseph Pairin Kitingan di Hongkod Koisaan KDCA, di Penampang, Sabah semalam.

DAULAT TUANKU

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59