Sunday, 25 November 2007

MELAKA MAJU 2010 JALAN KAMPUNG MASIH BERLOPAK DAN TIDAK BERTAR

Di saat pemimpin kerajaan Negeri Melaka melaung-laungkan bahawa Negeri Melaka akan menjadi negeri maju pada tahun 2010 rupa-rupanya masih ada jalan kampung di negeri ini yang masih belum bertar dan berlopak apabila musim hujan.

Gambar di atas membuktikan dakwaan bahawa pembangunan yang diwar-warkan oleh kepimpinan BN hanyalah omongan kosong apabila masih ada rakyat yang masih tidak menikmati kemudahan asas seperti jalanraya bertar.

Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil (DPPBK), Ustaz Abu Bakar Ramlee melahirkan rasa terkejut apabila mendapati bahawa sebatang jalan di Kampung Kandang dalam DUN Ayer Molek, masih belum bertar dan ianya berlopak.

"Nacamana Melaka mencapai status negeri maju pada 2010 kalau pembangunan asas pun masih belum selesai, ini dari segi pembangunan asas belum kira dari segi pembangunan modal insan lagi".

"Saya sungguh kesal apabila pemimpin BN hanya pandai bercakap dan berjanji pada musim pilihanraya tetapi gagal menunaikan janji sepenuhnya seperti terbukti dalam isu jalan berlopak ini" tegas Ustaz Abu Bakar ketika ditemui selepas program Jom Turun Padang (JTP) DPPBK di Kampung Kandang semalam.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59