Monday, 19 November 2007

LINGAM 'KELUAR' DARI PERSEMBUNYIANIbarat keluar dari tempat persembunyian Peguam VK Lingam membuat kenyataan pertamanya hari ini. (Di mana beliau bersembunyi dan bertapa sehingga tidak diketahui orang tidak pula diberitahu oleh si Lingam ini).
Selepas dua bulan berdiam diri, beliau hari ini membuat komen pertamanya berhubung dakwaan peranannya dalam pelantikan hakim-hakim.

Katanya, beliau akan bekerjasama dengan suruhanjaya diraja yang akan ditubuhkan oleh kerajaan untuk menyiasat skandal klip video Lingam, yang dirakamkan pada tahun 2002.

“Sudah tentunya saya akan bekerjasama dengan suruhanjaya diraja. Dan oleh itu, adalah tidak sesuai untuk saya membuat sebarang komen mengenainya sekarang," katanya kepada Malaysiakini ketika dihubungi petang ini.

Lingam gagal dihubungi untuk mendapatkan komennya sejak klip video tersebut didedahkan oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 19 September lalu.

Klip tersebut menunjukkan perbualan telefon Lingam, didakwa dengan Hakim Besar Malaya ketika itu, Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim, mengenai pelantikan hakim-hakim Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Persekutuan.

Ahmad Fairuz dilantik Ketua Hakim Negara pada 2003. Beliau bersara pada 31 Oktober lalu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59