Thursday, 22 November 2007

DERIH JUSOH CAKAP BESAR


Menteri Besar Derih Jusoh nampaknya terpaksa menyembunyikan keresahannya akibat sokongan rakyat yang bertambah kepada PAS, dengan berjanji akan menjadikan Terengganu sebagai kubu kuat Barisan Nasional dalam tempoh lima tahun akan datang.

Katanya berdasarkan kajian yang dilakukan sejak BN memerintah semula Terengganu pada Mac 2004, sokongan rakyat terhadap parti itu telah meningkat melebihi lima peratus.

Tetapi hakikatnya kerajaan Derih Jusoh di Terengganu kini berhadapan dengan seribu satu masalah apabila bertindak zalim kepada rakyat dengan merobohkan rumah dan masjid; janji untuk menyediakan pekerjaan tidak ditunaikan; pembaziran dalam program-program seperti monsoon cup dan seribu satu masalah yang telah membuka mata rakyat untuk beralig angin.

Idris yang juga pengerusi BN Terengganu, berkata rakyat menghargai usaha BN membangunkan negeri itu kerana mereka mendapat banyak faedah terutamanya dalam meningkatkan sumber ekonomi masing-masing.

Kemuncak kegelisahan Derih ialah apabila Polis diperkudakan oleh BN untuk menggagalkan ceramah dan program pembangkang dan NGO. Polis sanggup menembak rakyat yang tidak berdosa semata-mata untuk membuktikan ketaatan Polis kepada BN.

Malah Idris mendakwa katanya, keyakinan rakyat terhadap kerajaan BN juga semakin meningkat selepas pelancaran Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) oleh Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi baru-baru ini.

Nampaknya Derih syok sendiri untuk menyedapkan hatinya sendiri.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59