Wednesday, 21 November 2007

ANDA SENANG LENANG SAHABAT DI TIMPA MUSIBAH. BANTULAH DIA SECEPAT MUNGKINKUANTAN : Sahabat kita, Anggota Unit Amal, Roslan Haji Mohamad ditimpa musibah apabila rumahnya musnah dalam kebakaran di Kampung Belukar, Batu 3 1/2 Jalan Gambang, baru-baru ini.Beliau mempunyai seorang isteri dan 6 orang anaknya yang masih kecil.

Tidak ada harta benda yang dapat diselamatkan dalam kebakaran itu. Beliau sekeluarga tinggal sehelai sepinggang, kerugian dianggarkan sebanyak RM 50,000 termasuk tempahan perabot yang dibuat hasil kerja tangannya yang baru siap.

Roslan, seorang peniaga ikan, selain membuat perabot secara kecil-kecilan. Beliau juga adalah Ahli Jawatankuasa di Masjid Al-Fatah Batu 3, Kuantan.

Sehubungan itu Pihak Unit Amal telah menyalurkan sumbangan segera bagi meringankan beban mangsa. Menurut mangsa, beliau kini sedang membina rumah sendiri tetapi belum siap lagi.

Setiausaha Unit Amal Pahang, Johari Abdul Wahid merayu sumbangan orang ramai untuk membantu mangsa.

Katanya, bantuan boleh disalurkan kepada Mangsa melalui Unit Amal Dewan Pemuda PAS Negeri Pahang - No Akaun Bank Islam Malaysia Berhad (06019010070049). Segala sumbangan hendaklah dimaklum kepada Johari Abdul Wahid (013-9844767)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59