Thursday, 1 November 2007

AMARAN HANYA TOPENG, HAKIKAT SEBENAR ADALAH SEBALIKNYA


KUALA LUMPUR : Pengerusi Lembaga Disiplin Umno Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail semalam mengeluarkan amaran menyeluruh kepada semua ahli parti itu, terutama pemimpin tertinggi agar tidak memihak kepada mana-mana individu dalam sebarang pemilihan di masa akan datang.

Katanya, sebarang perbuatan oleh pemimpin tertinggi yang dilihat boleh memberikan kelebihan kepada individu tertentu bermula di peringkat pemilihan perwakilan G-7 hingga pemilihan jawatan dalam pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri dan Majlis Teringgi, menyalahi prinsip keadilan.

Amaran ini hanya tinggal amaran kerana pemimpin Umno sudah pasti akan mempengaruhi pemilihan, kerana masing-masing mahukan 'orang' masing-masing menang demi untuk memastikan pemimpin tersebut dapat mempertahankan jawatan masing-masing.

Kalau orang kuat masing-masing kalah di cawangan atau macamana mereka mahu mempertahankan jawatan di peringkat bahagian.

Lihat sahaja apa yang berlaku kepada Tun Mahathir yang bertanding untuk menjadi perwakilan Umno Kubang Pasu tahun lepas. Beliau tersungkur kerana pengaruh MB Kedah, Johari Abdul dan lain-lain yang menggunakan kuasa dan rasuah untuk mempengaruhi perwakilan cawangan-cawangan supaya jangan mengundi Mahathir.

Tak payah lah Ku Din (Tengku Ahmad Rithaudeen) nak bersusah payah beri amaran, kerana ianya tidak akan meninggalkan bekas sedikit pun kepada pemimpin Umno yang sememangnya tidak bermaruah.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59