Tuesday, 9 October 2007

UMNO SAUDARA SYAITAN


Mungkin kasar bunyinya tajuk posting di atas, tetapi hakikatnya itulah fakta yang terpaksa kita akui kerana Ayat Al-Quran jelas mengklasifikan SESIAPA YANG MEMBAZIR ADALAH SAUDARA SYAITAN.

Fakta ini terpaksa kita nyatakan walaupun mungkin pahit bagi Umno tetapi PERANGAI BURUK SEPERTI INI MESTI KITA BERITAHU KEPADA RAKYAT supaya rakyat tidak tertipu oleh kemanisan dan lakonan Umno dan pemimpinnya.

Kalau hendak kita 'list'kan perangai membazir Umno ni tak cukup ruangan posting ini kerana PEMBAZIRAN SUDAH MENJADI PAKAIAN UMNO DAN PEMIMPINNYA.

Terbaru didedahkan oleh Harakahdaily bahawa berlakunya pembaziran dalam projek terbaru yang telah dianjurkan oleh Menteri Besar Negeri Sembilan iaitu Mohammad Hassan dalam memperolehi publisiti.

"Sempena bulan Ramadhan baru-baru ini MB telah merasmikan pelancaran bubur lambuk secara besar-besaran di mana bubur lambuk itu dibuat dengan menggunakan 3000 kg beras; 1200 kg daging; 1200 kg santan; 200 kg udang kering dan 400 kg kacang tanah," dakwa Koordinatornya, Norazizi Aziz.

"Tujuan bubur lambuk itu dibuat bukanlah untuk membantu rakyat miskin, tetapi untuk mencatat nama dalam Malaysian Book Of Record. Bayangkan jika 3000 kg beras itu dibahagikan kepada keluarga miskin, sebanyak 600 keluarga dapat dibantu,"katanya.

Pusat Aduan Rakyat juga difahamkan bahawa banyak bubur terpaksa dibuang begitu sahaja kerana tiada yang mahu mengambilnya.

"Apa pentingnya mencatat nama dalam 'Malaysia Book Of Record' tetapi dalam masa yang sama terdapat keluarga daif yang kebuluran? Dimana keperihatinan Mohamad Hassan terhadap rakyat miskin selain hanya kata-kata retorik yang jelas memesongkan isu sebenar,"kata Norazizi lagi.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59