Friday, 26 October 2007

UMNO DAH TAKUT UNTUK SIARKAN SECARA LANGSUNG PERHIMPUNAN AGONGNYA


Umno sememangnya parti yang tidak demoktarik dan dikuasai oleh pemimpin atasannya. Semua keputusan dan idea Presiden akan diterima oleh pengikutnya kerana takut dicantas dan tidak diberikan projek.

Maka ujudlah begitu ramai YES MAN di dalam Umno.

Pemimpin atasannya juga seolah-olah maksum tidak boleh dikritik dan ditegur. Andai ada ahli yang berani menegur maka sudah pasti mereka itu akan masuk 'peti sejuk'.

Sebab itu Umno membuat keputusan Perhimpunan Agong Umno pada November ini tidak akan disiarkan secara langsung kerana mereka bimbang takut-takut nanti ada perwakilan yang menghentam dan mengkritik Imam Badawi Wal Hadhari yang ternyata gagal memerintah negara dengan baik. Maka oleh kerana bimbang air muka Imam Badawi dijatuhkan dan ditonton oleh sekelian hamba rakyat maka siaran langsung ditiadakan kali ini. Inilah budaya Umno iaitu budaya pemimpin tidak boleh ditegur.

Pengumuman bahawa tiada siaran langsung ini dinyatakan oleh Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad selepas Jawatankuasa Pengurusan yang dipengerusikan oleh Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak telah memutuskan perkara itu.

Perhimpunan Agung UMNO akan diadakan pada 5 hingga 9 November.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59