Monday, 22 October 2007

SIBUK BERPOLITIK MENENTANG PELAJAR SENDIRI, NC DAN TNC UNIVERSITI LUPA NAK TARBIAH KAKITANGAN


KUALA LUMPUR: Oleh kerana terlalu sibuk berpolitik menentang pelajar sendiri Naib Canselor (NC) dan Timbalan Naib Canselor(TNC) sebuah IPTA terlupa untuk mentarbiah staffnya sendiri supaya menjadi tauladan kepada pelajar. Akibatnya seorang seorang pensyarahnya ditangkap khalwat di sebuah pangsapuri di Taman Sri medan, Jalan Klang Lama, baru-baru ini.

Lebih parah lagi pensyarah lelaki berusia 47 tahun itu ditahan bersama pasangannya berusia 25 tahun yang juga kakitangan di IPTA terbabit.

Inilah bahananya apabila NC dan TNC lebih suka menjadi 'yes man' kepada Umno sehingga sanggup menjadi kuda tunggangan dan keldai. Program-program bercorak agama di sekat sehingga staff dan pelajar semakin menjauhi agama.


Media melaporkan bahwa ketika serbuan dilakukan jam 3 pagi itu, sekumpulan pegawai dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) terpaksa mengetuk pintu beberapa kali sebelum dibuka seorang lelaki.

Menurut sumber, selepas pemeriksaan dilakukan, lelaki terbabit bersama pasangannya ditahan selepas mereka gagal menunjukkan bukti yang mereka mempunyai sebarang hubungan suami isteri atau hubungan mahram ketika diperiksa dan ditahan sebelum dibawa ke Balai Polis.

"Selepas memperkenalkan diri dan membuat pemeriksaan di rumah terbabit, seorang wanita yang berpakaian lengkap didapati sedang tidur di dalam sebuah bilik.

"Selepas disoal siasat, lelaki terbabit mendakwa dia bekerja sebagai seorang pensyarah di sebuah IPTA dan turut memegang beberapa jawatan penting di situ," katanya ketika dihubungi.

Difahamkan, kediaman yang diduduki itu adalah rumah teman wanita pensyarah terbabit dan dia mendakwa mereka sudah lebih kurang lima tahun berkenalan.

Katanya, selepas menerima aduan daripada orang awam Jawi melakukan tinjauan terlebih dulu sebelum melakukan serbuan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59